Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Kirándulás a medvék birodalmába

Veresegyházon 1998 óta működik a Közép-Európában egyedülálló Medveotthon, mely az év minden napján nyitva tartja kapuit az állatbarátok előtt. Az 5,5 hektáron elterülő park kiválóan reprezentálja az állatok természetes élőhelyét: 1,5 hektáron fekvő fenyves erdő, barlangok és tavak alkotják a medvék otthonát. A Medvemenhelyen 39 barna medve éli mindennapjait, 2000 óta pedig farkasokat is láthatnak a vendégek.

Egész napos családi programra készüljünk, hiszen a gyerekek számára is remek elfoglaltság a mackópark, nem beszélve arról a pillanatról, amikor kiderül számukra, hogy a medvék nem csak a mesében szeretik a mézet. Barangolásunkkor lehetőségünk nyílt az amúgy nagy testű és gyakran félelmetes állatok etetésére is, hiszen a fakanalak és a méz is biztosított a helyszínen. Eleinte hajmeresztőnek tűnhet a medvék közelsége, aztán rá kell döbbennünk, hogy ezek az állatok tényleg sokkal barátságosabbak, mint vadon élő társaik. Ha gyerekekkel indulunk útnak, érdemes hétvégi időpontot választani a Medveotthon felfedezésére, hiszen ilyenkor ugrálóvár, pónilovaglás, kézműves foglalkozások és arcfestés is várja az ifjoncokat.

A fényképezőgépet nem érdemes otthon hagyni, bár odafigyelést és ügyes kísérletezést kíván egy-egy felvétel, hiszen a töretlen drótkerítés sok esetben az utunkba állhat kattintáskor. Ha elfáradtunk, megéheztünk, és esetleg a szendvicseket is a hűtőszekrényben felejtettük, ízletes falatokkal vár minden medvelátogatót a park területén található Fatálas étterem, a kínálatról a Medveotthon honlapján is tájékozódhatunk.

Veresegyház a fővárostól 30 kilométerre található, mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel egyszerű célpont lehet. A Medveotthon vonattal való megközelítése talán a leginkább időigényes választás, de ha nem riadunk vissza egy kis sétától, a táblák végig útmutatóul szolgálnak gyaloglás közben.

Címkék:          

Hozzászólások