Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Háztáji élmények Szentendrén

Mostanra már az időjárás is kellőképp hozzájárul szabadtéri programok szervezéséhez, így nem lehet a természetre fogni a passzív időtöltést. Ha szabad a hétvégénk, elő a vándorbottal, élvezzük a friss tavaszi levegőt újra: a hatvan hektáron fekvő Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum szórakoztató barangolásra hívja régi és új vendégeit egyaránt. Különleges ajánlattal is kecsegtet azok számára, akiknek egy nap vagy délután alatt nem sikerül körbejárni a múzeum nyolc tájegységét: ha a látogatók megőrzik belépőjegyüket, a legközelebbi látogatás alkalmával 30% kedvezménnyel léphetnek be a Néprajzi Múzeum kapuján.

Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteményéről beszélünk, az érdeklődők reggeltől estig aktív pihenéssel tölthetik szabadidejüket a számtalan látnivalónak és elfoglaltságnak köszönhetően. A vendégek egy korhű tárlaton keresztül betekintést nyerhetnek Magyarország néprajzába, az egykori magyar szokások, életmód vagy akár építészet jellegzetességeibe, a XVIII. század közepétől egészen a XX. század első feléig. Összesen 247 kiállítási területen és 8 különböző tájegységen keresztül ismerhetjük meg történelmünk ezen szegmenseit. Az időutazáson felfedezhetjük a Felső-Tiszavidéket, az Alföldet, a Kisalföldet, a Nyugat-Dunántúlt, a Bakonyt és Balaton-felvidéket, a Dél-Dunántúlt, a Felföldi mezővárosi részt és a 2010-ben kiépített észak-magyarországi falu egységét is. Minden ajtó mögött érdekességek és különlegességek, interaktív programok várják a látogatókat. Játékos feladatokra, kézműves elfoglaltságokra, állatsimogatóra és kisvasútra is készüljünk, ezek garantáltan a család legkisebb tagjai számára is maradandó élményt nyújtanak. A skanzen területén az étkezés biztosított, a Jászárokszállási Fogadó, a Mádi pinceétterem és az Alföld tájegység területén belül található pékség is ínycsiklandó, formában-ízben egyaránt hagyományőrző finomságokkal várja a megéhező kirándulókat. Érdemes a múzeum honlapján figyelemmel követnünk az aktualitásokat, hiszen gyakran fesztiválok és különböző szabadtéri programok helyszíne is.

A Szentendrei Skanzen a fővárosból egyszerűen és könnyedén megközelíthető autóval, de tömegközlekedéssel is: akár a Batthyány térről induló HÉV-vel vagy Újpest-Városkapu megállóból busszal – így 40 perc alatt érhetjük el Szentendrét. Utazásunk szervezésekor pedig a helyi autóbuszállomásról induló „Skanzen buszjáratok” menetrendjét kell még figyelemmel kísérnünk.

Címkék:      

Hozzászólások