Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Ezért egészséges a szex

A napfény hatására nemcsak boldogabbak vagyunk, hanem felszabadultabbak is. A nyár a pihenés, a szórakozás és persze az élmények hónapja. Sokkal oldottabban viselkedünk, és az ismerkedés is könnyebben megy. A kutatók kiderítették, hogy miért van ez így.

A napsütésnek köszönhetően nő a szervezetben egyes hormonok, többek között a szexuális vágyat fokozó tesztoszteron szintje. Ez a hormon magasabb értéket mutatott nyáron a férfiak szervezetében, ami többek között a nagyobb D-vitamin koncentrációval is magyarázható. Természetesen a nőkre is hatással vannak a nyári napok, hiszen a lenge öltözet magabiztosabbá teszi őket, és az ismerkedés is könnyebben megy ilyenkor. Francia kutatások szerint ezekben a hónapokban sokkal szívesebben flörtölünk, mint télen.

A kutatás apropóján nézzük meg, hogy a rendszeres szexuális együttlét miért van jó hatással az egészségünkre!

A rendszeres együttlét csökkenti a stresszt és a magas vérnyomást. Ugyanis azok, akik hetente többször szexelnek, jobban reagálnak egy stresszes helyzetre, és könnyebben találnak megoldást a problémákra. Az immunrendszert is erősíti, hiszen elősegíti az úgynevezett immunoglobulin nevű antitest termelődését. Ez az antitest védelmet nyújt a megfázás és különféle fertőzések ellen. Emellett csökkenti a szívinfarktus és a stroke kockázatát is.

Patti Britton szexológus szerint a szex nagyszerű módja a testmozgásnak, fél óra alatt körülbelül 85 kalóriát égethetünk el vele. Összehasonlításképpen átlagos házimunkát végezve 75, bevásárlás közben pedig 68 kalóriától szabadulunk meg ugyanennyi idő alatt.

Az orgazmus növeli a szervezetben az oxytocin nevű hormon szintjét, ami segít az embereknek, hogy erősebb kötelék és nagyobb bizalom alakuljon ki közöttük. Ezzel segíti az intimitás kialakulását a szerelmesek között. Ezen kívül a fájdalmat is képes csökkenteni, hiszen ez a hormon akár kétszeresére is növelheti a fájdalomküszöböt. Így segíthet a fejfájás, az ízületi fájdalmak vagy akár a PMS tüneteinek csökkentésében is. A jobb és pihentetőbb alvásért is felelős, mely pedig a normál testsúly és vérnyomás megőrzése miatt fontos. Egyes vizsgálatok szerint a prosztatarák megelőzésében is nagy szerepe lehet, mert a gyakori ejakulációval csökkenhet a rák kialakulásának kockázata.

Növeli az önbecsülést, boldogabbá és egészségesebbé tesz. Azt hiszem, felesleges lenne tovább ragozni az előnyeit. Már csak egy hónap maradt hátra a nyárból, szóval használjuk ki!

 

A kép forrása: womenonthefence.com

 

 

 

Címkék:      

Hozzászólások