Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Mozdulj, sétálj, kirándulj! I. rész – Budakeszi Vadaspark

Korábban is adtunk már remek tippeket a szabadidő aktív eltöltésére, kirándulási javaslataink közt szerepelt már többek közt Bikal Élménybirtoka, a Veresegyházi Medveotthon, a Szentendrei Skanzen és a Nyíregyházi Állatkert is. Ha az említett helyszíneket már bejártad, itt a következő útmutató: irány a Budakeszi Vadaspark!

A vadaspark története egészen az 1970-es évekig nyúlik vissza. Az eddig is népszerű kirándulóhely jövőjéről 1976-ban döntöttek, már ekkor megszületett egy fejlesztési terv, melynek célja egy gyalogosan bejárható, a hazai nagy- és apróvadfajokat a természetes környezetükben bemutató vadaspark létrehozása volt. A parkot néhány évvel később, 1979-ben, a nemzetközi gyermekévben adták át a nagyközönségnek.

A közel 30 hektáros terület ideális célpont lehet mindenki számára, aki a szabadba vágyik: pároknak, családoknak, iskolás csoportoknak egyaránt. Az állatsimogatóban a vendégeknek lehetősége van szemügyre venni testközelből hazai erdőink muflonjait és dámszarvasait, illetve etetésre és simogatásra is lehetőség nyílik. A vadak mellett többek közt háziállatokkal is találkozhatunk, melyek a parkolóval szemben elhelyezkedő „Pici tanyán" élnek. A helyszínen további változatos programok várják az állat- és természetbarátokat: szakvezetésekről, etetési és tréning időpontokról, éjszakai programokról, állatijó bemutatókról a szavakra kattintva olvashatunk bővebben.

A családbarát vadaspark jegyében 2010 óta túra babakocsikat is ingyenesen használhatnak a látogatók, ezzel megkönnyítve a kisgyermekes szülők barangolását az erdei környezetben.

Budapestről tömegközlekedés használatával legegyszerűbben a Széll Kálmán térről induló 22 és 22A buszokkal közelíthetjük meg a parkot, melyekről a Szanatórium utca megállóhelynél javasolt leszállni, innen már csak egy bő negyedórás kellemes séta választ el minket a vadaspark bejáratától. A sétaútvonalon jelzőtáblák segítik tovább a tájékozódást.

A Budakeszi Vadaspark az év minden napján nyitva tart, hétköznapokon, hétvégéken és ünnepnapokon is szeretettel várják visszatérő és új látogatóikat. 

Címkék:                    

Hozzászólások