Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Gombold újra! -Eldőlt kik a régió legjobb divattervezői

A Design Terminál díját a legjobb magyar tervező, Hársfalvi Réka, Schütz Nikolett és Szenteczki Boldizsár nyerte el a November formációban.

 

A Design Terminál mint a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős állami intézmény idén negyedik alkalommal hirdette meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot, mely a Central European Fashion Days (CEFD) záróeseménye volt. A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal kreatívipari vállalkozók első bemutatkozására a nemzetközi divatporondon, valamint betekintést engedjen a befektetők számára a legújabb generáció tehetségeinek világába. Idén először a pályázaton a magyarok mellett a Visegrádi négyek országainak tervezői is indulhattak, mellyel a tehetségkutató nemzetközivé vált. A Design Terminál a háromnapos rendezvény teljes jegybevételével az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.

 

2014-ben a régió legjobb divattervezőjének,és a 10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” díj nyertesének a lengyel Domi Grzybek-et választotta az ötfős szakmai zsűri, akinek inspirációs forrása a 60-as évek modern építészete volt. A szintén 10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” kiegészítő tervezői díjat Balázs Viola és Szécsi Tamás tervezőpáros kapta meg Bar Mlczeny című selyemsál kollekciójáért, melyhez a lengyel tejbárok asztalterítőiből merítettek az inspirációt.

 

A Design Terminál saját díjat osztott ki a magyar pályázók között, mely egy nettó 10 000 euró értékű mentorálási program, amelynek keretében a nyertes egy éven át a Design Terminál szakmai támogatását élvezi. A Design Terminál Legjobb Magyar Tervezői Díjat Hársfalvi Réka, Shütz Nikolett és Szenteczki Boldizsár nyerte el. A November 17_29 névre keresztelt kollekciójukat a prágai bársonyos forradalom szabadságharcosai inspirálták.

 

A közel 200 beérkező pályamű közül 50 tervezőt választott ki a szakmai zsűri, akik a 2. fordulóba jutva tervezői tudásuk mellett menedzseri képességeiket is megmérettették a versenyben. A Gombold újra! szakmai partnereként az Assessment Systems segítette a kiválasztást: speciális személyiségteszttel mérték fel a pályázók rátermettségét, amelyben figyelembe vették az üzleti érzéket, a tervezett márkát, valamint a jelöltek szakmai önéletrajzát is. A döntőbe így összesen 19 tervező kollekcióját válogatta be a zsűri.

 

A pályázat nemzetközi zsűrije idén is a régió divatiparának legjelentősebb alakjaiból állt össze:

Sándor Szandra, a magyar Nanushka márka tervezője

Wojciech Dziedzic, lengyel divat- és jelmeztervező

Olo Křížová, a Cseh Fashion Council vezetője

Dana Kleinert, divattervező és a Slovak Fashion Council elnöke

Jarrad Clark, az IMG Fashion alelnöke és globális kreatív igazgatója, a Gombold Újra! Közép Európa verseny zsűri elnöke.

 

Az idén második alkalommal megrendezett CEFD-en a közép-európai régióból összesen közel 50 tervező képviseltette magát a kifutón és a rendezvényt kísérő pop-up üzletekben a több ezer fős nemzetközi közönség előtt.

 

További információk:

gomboldujra.designterminal.hu/

Címkék:          

Hozzászólások