Lexi & Magazine

Életmód - Életstílus

Öltöztessük húsvéti köntösbe virágainkat!

Öltöztessük húsvéti köntösbe virágainkat!

Lassan itt a húsvét, így ideje elgondolkoznunk, milyen is legyen a hímes tojás, amelyet locsolóinknak adunk hálánk jeléül. Az alábbi cikkben megmutatom, hogyan készíthetünk hungarocelltojásból virágaink mellé egy kis húsvéti dekorációt, melyet természetesen tovább is ajándékozhatunk húsvét hétfőjén.

Tovább
Kreatív húsvét – mert díszeket nem csak a boltban lehet venni

Kreatív húsvét – mert díszeket nem csak a boltban lehet venni

Minden háziasszony szereti feldíszíteni otthonát az ünnepekkor. Dekorálunk, és vele újraéljük gyerekkorunk családi készülődéseit, kiszakadunk a dolgos hétköznapokból, és csinosítgatjuk a családi fészket.

Tovább
Tojásfestés természetes alapanyagokkal

Tojásfestés természetes alapanyagokkal

Manapság már olyan sokféle tojásfestéket lehet kapni a boltokban, hogy kevesen készítenek hagyományos módon, természetes alapanyagokkal hímes tojást. Pedig ez utóbbi festési mód vitathatatlan előnye, hogy ingyen van, és hogy egészen más stílusú, kedves, romantikus színeket érhetünk el vele. És mennyi, de mennyi praktika kapcsolódik hozzájuk! Itt van mindjárt a berzselés.

Tovább
Horváth Éva, a nagy utazó

Horváth Éva, a nagy utazó

Horváth Éva, az 1998-as szépségkirálynő-választás győztese, azóta műsorvezető és több nagy divatmárka arca. Imád utazni, de erről az oldaláról talán kevésbé ismeritek. Az interjúban élményeiről, kedvenc helyeiről mesél.

Tovább
Simogatás a léleknek

Simogatás a léleknek

Veled is megesik néha, hogy egy időre begubózol? Talán jellemző rád télen, hogy munka után már senkit sem keresel fel, csak megnézel egy jó filmet, vagy elmerülsz egy könyv varázslatos világában? Esetleg azért nem hívtad fel hónapok óta valamikori legjobb barátnődet, mert – miközben te életed legcsodálatosabb élményeit élted át – ő nem bírta tartani az anyatempót?

Tovább
Tavaszi testébresztés: masszázs

Tavaszi testébresztés: masszázs

Sokan gondolhatják, hogy egyszerű simogatás, technikát nem igénylő érintéssorozat a masszázs. Pedig nem véletlen, hogy a masszőrök különböző tanfolyamokon sajátítják el izgalmas szakmájuk csínját-bínját. A tévhiteinkből fakadóan hiányos lehet a tudásunk a masszázs jótékony élettani hatásairól, és talán bele sem gondolunk, hogy a testünkre figyelés részeként a masszázst is bele kell építenünk mindennapjainkba, különösen, ha mozgásszegény, szedentáris életmódot folytatunk.

Tovább
Tiszta lappal – Induljon a tavaszi megújulás!

Tiszta lappal – Induljon a tavaszi megújulás!

Hosszas téli begubózás után sokan várjuk az első tavaszi hónaptól a csodát, lehetőleg varázsütésre. Süssön a nap, népesedjenek be az utcák sétáló emberekkel, pakoljanak ki a kávézók. Ugyanakkor az sem ártana, ha a kis fészkünk megtisztulna, mi magunk jobb kedvre derülnénk, sőt: a karácsony alatt felszedett, és azóta le nem adott kilóktól megszabadulnánk.

Tovább
Mennyei macaron

Mennyei macaron

A macaron nem más, mint egy kicsi, kerek, színes, krémes, leginkább a habcsókra emlékeztető luxusédesség. Egy aprócska desszert, amit 2013. március 20-án ünnepeltek az Akvárium Klubban. Ez a francia ínyencség az elmúlt egy-két évben annyira felkapott lett hazánkban is, hogy a gasztronómia piacán igen nagy keletje van.

Tovább
Télvégi wellness Kehidakustányon

Télvégi wellness Kehidakustányon

Tipikusan az a turista vagyok, aki úgy indul wellnessezni, hogy nem szeretné vízbe mártani a haját, de a szaunák előtt sétálgatva rendszerint meggondolja magát: mégsem olyan fontos a frizura, és így később az úszkálás is felszabadultabb lesz. Most is pontosan így álltam a kehidakustányi termálfürdőhöz. Ezúttal már kint megláttam, hogy 94 méter hosszú csúszdáról csobbanhatok, és tudtam, hogy nem kell hegyeskednem a bugyogó vizű medencékben, és a vízsugármasszázs örömeitől sem érdemes megfosztanom magam.

Tovább
A csokoládévilág kuriózuma – Az egészséges fekete csoki

A csokoládévilág kuriózuma – Az egészséges fekete csoki

A magas kakaótartalmú keserű csokoládék talán azok körében is népszerűek, akik kevésbé édesszájúak. Ráadásul manapság igazi ínyenc kombinációkat is találunk a polcokon: a klasszikus narancsos mellett kóstolhatunk például csiliset vagy mentásat is. Bármelyik verzió hívei is vagyunk, biztosak lehetünk abban, nemcsak az ízlelőbimbóinkkal teszünk jót, hanem szervezetünkkel is. Máris eláruljuk, miért!

Tovább