Lexi & Magazine

Életmód - Életstílus

Divattippek az aquincumi nőktől – élet Pannóniában

Divattippek az aquincumi nőktől – élet Pannóniában

A kőtárak, szobrok, ékszerek, sírkövek, régészeti leletek rengeteg izgalmat rejtegetnek számunkra, hiszen a maradványokból, melyek az egykori birodalom titkait őrzik, egy egész korszakot rekonstruálhatunk. A Krisztus utáni 2. és 3. században Pannónia éppen a Római Birodalomhoz tartozott, azóta sokat változott a környék: a letűnt kor romjai már csak darabokban, féltve őrzött vitrinekben lapulnak. Vajon milyen élete lehetett az aquincumi nőknek?

Tovább
Középkori utazás Bikalon

Középkori utazás Bikalon

Bikal a fővárostól kis híján 200 kilométerre található, élménybirtoka olyan reneszánsz kalandokkal várja látogatóit, melyek életre keltik a középkori Magyarországot. Az időutazás minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódási lehetőség, egész napos családi program várja az idelátogatókat. 

Tovább
Relaxálj klasszikusokra!

Relaxálj klasszikusokra!

Balázs Árpád nevét biztosan sokan hallották már, a zeneszerző 1964-ben Farkas Ferenc tanítványaként szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskolán. Több zenés színpadi mű, oratórium, kantáta, zenekari darab, kórusmű és a Kockásfülű nyúl rajzfilm zenéje is a nevéhez fűződik. Összeállításunkban a művész úr ajánlásával olyan műveket mutatunk be, melyek feszültségoldó, nyugtató hatásúak. 

Tovább
Hévízen a legjobb telelni

Hévízen a legjobb telelni

Férjemmel évekig úgy ünnepeltük februári évfordulónkat, hogy Hévízre utaztunk pár napra. Nem lehet megunni a helyet, újra és újra elbűvöli az embert. A több tízezer éve keletkezet bő forrású gyógyvizű tó pihenést, felüdülést, gyógyulást nyújt a benne megmártózóknak.

Tovább
Mi kell az egészséges élethez?

Mi kell az egészséges élethez?

„Győzzük le a betegséget, segítsünk annak, aki beteg, harcoljunk, küzdjünk a betegségek ellen” – ezek a gondolatok vitték Medgyesi Jánost az orvostudományi egyetemre. Medgyesi doktor úr azóta már háziorvosként praktizál, orvos és művész barátaival pedig minden hónapban érdekes előadásokat tart, és kutatja, hogy gyógyít-e a művészet, illetve művészet–e a gyógyítás?! Január hónapban az élet és halál, betegség és egészség kérdései között kalandozott Dr. Solymosi Péter tüdőgyógyász barátjával. Beszámolónkban elolvashatjátok, mi kell egy boldogabb és egészségesebb élethez.

Tovább
Hazánkban dobog a Föld szíve

Hazánkban dobog a Föld szíve

Bármennyire is vonzóak az utazási irodák különböző tengerparti ajánlatai, azért valljuk be, Magyarországon is jócskán akad még felfedezésre váró hely. Szerencsés nép vagyunk ilyen szempontból, hiszen akár vízpartra, akár hegyvidékre vágyunk, tudunk miből válogatni. Páratlan látványban lehet részünk akkor is, ha az Alföldre utazunk, és végigtekintünk a Hortobágy végtelennek tűnő panorámáján. Fővárosunk pedig méltán kapta a vizek városa megnevezést, hiszen török gyógyfürdői nemzetközileg elismertek. Az én kedvenc kirándulóhelyem a Pilis, annak is a legszebb nevezetessége Dobogókő.

Tovább
A húszezer éves wellness beruházás

A húszezer éves wellness beruházás

A mai kor embere a wellness szóval fejezi ki a testi-lelki felüdülést. Habár a kőkorszakban még nem létezett ez a kifejezés, a természet már akkor mégis pontosan olyan helyet alkotott, ahol nemcsak testileg gyógyulhatunk meg, hanem lélekben is feltöltődhetünk. A tőzegmedrű forrástó 4,44 hektárnyi kiterjedésével Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava. Földünk kis ékszerdoboza hazánk nyugati szegletében bújik meg. Vegyük sorra, mi mindenre figyelt oda Természet Anyánk, mikor megalkotta az év minden szakában élvezhető remekművét. 

Tovább
Vigyázz, becsapnak az érzékeid!

Vigyázz, becsapnak az érzékeid!

Tudták, hogy az ízlelés a legösszetettebb érzékelés? A fény, a látvány, a szaglás, az étel állaga mind befolyásolja, hogy milyen ízűnek érzékeljük az ételeket, italokat. Gondoljunk arra, amikor náthásak vagyunk! Ugye, hogy olyan, mintha kevésbé éreznénk az ételek ízét? Pedig csupán a szagukat érezzük kevésbé...

Tovább
Jaj a macskajajnak! II. rész

Jaj a macskajajnak! II. rész

Hasogató fejfájás, szédülés, izzadás, kínzó szomjúság – ismerősek Önnek ezek a tünetek?- Nos ezek a súlyos fokú másnaposság tünetei.

Tovább
Az oregánó

Az oregánó

Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint bármelyik gyógyszeré. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.

Tovább