Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Puszis sült csirke

Nem tudom, hogy az időjárás okozta vagy, hogy nem szedem rendszeresen a vitaminokat, de inkább aludtam még délután pár órát. Biztos, ami biztos. A temetőbe sem jutottunk el, mert úgy döntöttünk, hogy majd holnap megyünk, hátha valamivel jobb lesz az idő, mint ma. Az ilyen rossz időben sűrűbben nézegetem azokat a képeket, amiket még a szép napsütésben készítettem. Ezt például kb. 1 hete lőttem amikor még 20 fok volt. De jó volt.

Mivel ugye egész nap henyéltem, ezért felvetődött, hogy rendelünk valami kaját, de ahhoz végképp nem volt kedvem, mert szerintem borzalmas kajákat lehet itthon rendelni. Gondoltam összedobok gyorsan egy kis sült csirkét. Aztán ránéztem a konyhára és visszafeküdtem a kanapéra erőt gyűjteni. (Mondom én, hogy nehezen ment ez a nap.) Azt mondta valahol, valamilyen műsorban egy szakács, hogy a főzést, akkor fejezzük be ha a konyhát is kitakarítottuk. Én több főzést fejeztem be úgy a héten, hogy kimaradt a konyhatakarítás (nem is vagyok szakács) így háborús állapotok voltak. Aki most költözik kis lakába vagy tervezi annak azt tanácsolom, hogy eszébe se jusson az, ami nekem, hogy két emberre mosogatni nem is olyan tragédia, minek mosogatógép. Ma már úgy gondolom, hogy a mosogatógép egy áldás vagyis az lenne nekem is, ha lenne. Szóval nekiugrottam a mosogatásnak. Utána pedig összeütöttem a sült csirkét. Tudom, hogy a sült csirke nem éppen egy bonyolult dolog, már mindenki csinált ilyet, de azért leírom az én mustáros- currys mártásom receptjét, hátha mégis érdekel valakit. Mondjuk kezdő konyhatündér férfiakat. Persze ez nem diszkrimináció, én sem tudtam, míg nem mutatta meg nekem valaki. Ja, és bármilyen egyszerűen elkészíthető étel ez, férfiaknál általában telitalálat, és kaptam is érte puszit, hogy finomat főztem.

Elkészítés: 

2 kanál mustárt összekeverek 1 kanál curry fűszerrel, 1 kanál pirospaprikával, ízlés szerinti sóval, borssal, aprítok bele 1 gerezd fokhagymát, és az előkészített, és megtisztított csirkét jó alaposan, kívül - belül megkenem vele. Aztán 40 percig fólia alatt sütöm 180 fokon, végül pedig kb. 10- 10 percig fólia nélkül mind a két oldalát megsütöm, hogy szépen piruljon meg. Közben pedig néha meglocsolgatom az alatta összegyűlt vízzel.
 

Címkék:      

Hozzászólások