Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Húsvéti habzsi-dőzsi

Majonézes krumplisaláta 4-6 személyre: 

- 1,5 kg krumpli
- 300 g tejföl
- 100 g majonéz 
- 1 nagyobb fej vöröshagyma 
- só 

A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymát apróra kockázzuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A kész krumplit felszeleteljük, és óvatosan elkeverjük a masszával úgy, hogy ne törjön össze. Végül hűtőbe tesszük, és minimum 2 órát pihenni hagyjuk. 
 
 
Sonkatekercs 4-6 személyre:

- szeletelt sonka
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál ecetes torma 
- 1-1,5 evőkanál vaj 
- csipetnyi só 

Egy nem túl nehéz szakácsművészeti trükk következik, mert a hozzávalókat csak össze kell keverni, és máris tölthetjük bele a sonkába. Annyi tálat készíthetünk, amennyit csak akarunk, de fogyasztás előtt pár órára érdemes hűtőbe tenni.
 
 
 
Főtt tarja és főtt tojás 4-6 személyre:  
 
- 1 kg tarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 12 tojás 
 
A tarját sima vízben a fokhagymákkal együtt kb. 2 órát főzzük. Ha megfőtt, elég felszeletelni, és kész is. A tojásokat a kész tarja vízében főzzük meg. 
 
 
 
Brokkolis zöldségleves 4-6 személyre: 
 
- 1 fej brokkoli 
- 1 fej karfiol 
- 3-4 répa
- 1 fej vöröshagyma
- egész bors
- só
- 2 leveskocka
 
A megtisztított, felszeletelt zöldségeket felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Tegyük hozzá a leveskockákat, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 40 percig főzzük. Én az utolsó 10 percben hozzá szoktam tenni a tésztát, nem főzöm meg külön. 
 
 
 

Címkék:        

Hozzászólások