Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Sajtos-juhtúrós rántott tarjaszeletek római köményes steakburgonyával

Sajtos-juhtúrós rántott tarjaszeletek római köményes steakburgonyával

Hozzávalók

A húsételhez: tarjaszeletek, tojás, liszt, zsemlemorzsa, tengeri só, bors, tejföl, dijoni mustár, 1 gerezd felaprított fokhagyma, csipetnyi kapor, 2-3 evőkanál juhtúró, reszelt trappista sajt

A körethez: újkrumpli, olívaolaj, napraforgóolaj, őrölt római kömény, kurkuma, tengeri só, csipet őrölt paprika, bors, őrölt gyömbér

A díszítéshez: spenótlevelek, paradicsom

Elkészítés

A tarjaszeleteket kiklopfolom, majd sózom, borsozom, ezután bepanírozom, s kisütöm forró olíva- és napraforgóolaj keverékében. Lecsepegtetem a zsiradékot, majd a következő tejfölös masszával alaposan nyakon öntöm a húst: a tejfölt egy kevés vízzel felkeverem, majd sót, borsot, dijoni mustárt, aprított fokhagymát, kaprot és egy kevés juhtúrót keverek hozzá, mindenből ízlés szerint. A tejfölös tarját végül megszórom frissen reszelt trappista sajttal.

Eközben az újkrumplikat alaposan megmosom, s mivel ennek a burgonyának a héja meglehetősen vékony, nem pucolom meg. Hosszában felnegyedelem, majd forró olajban nagyjából átsütöm (jómagam ugyanabban az olajban sütöttem ki a húst és a burgonyát is, hogy spóroljak). Miután lecsepegtettem róla a zsiradékot, finoman meghintem tengeri sóval, majd még a következő fűszermixszel megkenem: 2-3 evőkanál olívaolaj, körülbelül 3 kávéskanál római kömény, egy csipet tengeri só, kurkuma, őrölt paprika, bors, őrölt gyömbér. Ezután tűzálló edénybe teszem, s előmelegetített sütőben aranybarnára sütöm (körülbelül 20 perc). 

A hússzeleteket és a burgonyát is spenótlevelekkel bélelt fatányérra teszem, és cikcakkozott paradicsommal díszítem.

 

Recept és fotó: Verebélyi Márta

Címkék:              

Hozzászólások