Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Könnyű csirkemelles saláta meleg nyári napokra

Hozzávalók

  • jégsaláta/salátakeverék
  • paradicsom
  • paprika
  • újhagyma
  • uborka
  • olívabogyó
  • mozzarella/feta sajt
  • csiperkegomba
  • csirkemell
  • olívaolaj
  • fűszerek: só, bors, petrezselyem, chili, bazsalikom, fűszerkömény, mustár, borecet
  • tetejére: tartármártás/Ezer sziget öntet (elhagyható)

 

Elkészítés

Egy nagyobb tálban összekeverem a megmosott és felaprított zöldségeket. Ehhez hozzáadom a mozzarellát vagy a feta sajtot (sajtimádóknak akár mind a kettőt). Ezután egy kis olívaolajon süssük fehéredésig a felkockázott csirkemellet, majd adjuk hozzá a csiperkegombát, aztán a fűszereket és a borecetet, azonban vigyázzunk a mennyiségekre! Semmiből ne tegyünk bele túl sokat – emlékezzünk, a kevesebb néha több. Miután a mustárt is hozzáadtuk, már csak addig kell sütni, amíg a felesleges víz el nem párolog. Külön vizet ne ötsünk hozzá, mert a hús és a gomba is elég levet ereszt. Miután nagyjából elpárolgott a felesleges víz, hozzáadhatjuk a zöldségekhez. Azonban ne várjuk meg, míg teljesen elpárolog a leve, mert ez ízesíti meg a salátát, külön már nem kell semmivel sem meglocsolni. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Megbolondíthatjuk egy kis tartármártással vagy Ezer sziget öntettel, de ezek nélkül is nagyon finom.

 

Jó étvágyat hozzá!

Címkék:    

Hozzászólások