Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Aszalt paradicsomos-fetás csirkemell szezámos bundában

Asztalt paradicsomos-fetás csirkemell szezámos bundában

Hozzávalók

csirkemell szeletek klopfolva, sózva, borsozva; aszalt paradicsom; feta sajt; valamilyen szárított erdei gomba (például vargánya); füstölt tarjaszeletek; zsemlemorzsa; szezámmag; tojás; liszt

Elkészítés

Fogunk egy csirkemell szeletet, teszünk rá egy darab tarját, aszalt paradicsomot, erdeigomba-szeletet és egy fetasajt-kockát – mindenből akkora darabot választunk, hogy panírozás során ne lógjon majd ki. Miután minden hozzávalóval megvagyunk, ráteszünk a tetejére még egy csirkemell szeletet. Ezután óvatosan panírozni kezdjük az így kapott „göngyölt” húst, méghozzá szezámmal kevert zsemlemorzsában. (Fogpiszkálót is használhatunk, én ezúttal nem tűzdeltem össze a húst, hiszen a szendvics-szerű megoldás és a panír jól összefogják a hozzávalókat.)

Forró bő olíva- és napraforgóolaj keverékében kisütjük a húsokat. Tálalás előtt kettévágjuk azokat, mivel így mutatósabbak lesznek majd a tányéron.

Köretnek egyszerű steakburgonyát készítettem, illetve mivel maradt még feta sajt, sopszka salátát is tálaltam a húshoz.

Sopszka saláta

Hozzávalók

4-5 darab paradicsom; 1 fej vöröshagyma; 1 nagy kígyóuborka; 2 darab paprika; 4-5 evőkanál napraforgóolaj; egy kevés fehérborecet; só; bors; feta sajt ízlés szerint

Elkészítés

A feta sajt kivételével a hozzávalókat kockára vágjuk, a hagymát is felszeleteljük, majd jól összekeverjük azokat, s sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük az ecetet és az olajat is, majd ismét jól átforgatjuk. A tetejére rámorzsoljuk a feta sajtot, s egy-két órát hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

Fotó és recept: Verebélyi Márta

Címkék:            

Hozzászólások