Lexi Babasztár játék

Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Kinder Bueno házilag

Hozzáválók a tésztához: 6 db tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, fél csomag sütőpor, 20 dkg apróra vágott dió, kb. fél üveg mogyorókrém, háztartási keksz.

A krémhez pedig szükségeltetik fél liter tej, 6 db tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliáspuding, 3 evőkanál liszt, 10 dkg csokoládé, 25 dkg margarin, 2 dl tejszín.

Az összeállítása pedig a következő: a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk az apróra vágott dióval, majd közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

Ezután pedig nekiláthatunk a krém elkészítésének: a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet fél liter tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük: egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd kihűtjük. A margarint 2 részre osztjuk, és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.

Majd a legvégső lépésként a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk a tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre pedig jön a csokis krém, az egész tetejére pedig a 2 dl tejszínből vert kemény hab.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!

 

A kép forrása: recept.network.hu

Címkék:        

Hozzászólások