Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Narancsos csokimámor

Összeállítottam egy nagyon gyors, hamispiskóta-félét, melyet nem csupán lusta háziasszonyoknak találtak ki szerintem, hanem azoknak is, akiknek nem akaródzik felnőni ez a tésztaféle.

Így fogtam egy keverőtálat, beleöntöttem 13 dkg lisztet, 18 dkg cukrot, egy fél tasak sütőport, egy tasak csokis pudingport, majd egy másik tálban 4 tojást habverővel felvertem. Miután ez is megvolt, hozzáöntöttem a száraz anyagokhoz, összekevertem, s máris mehetett a kivajazott, kilisztezett tortaformába, s utána egyenesen a sütőbe.

Amíg gyönyörűen sült, nekikezdtem a krémnek: 2 tasak csokis pudingport megfőztem 7 dl tejben, hogy ne legyen olyan nagyon híg. Hagytam kihűlni. A következő fázis a narancs megmosása volt, majd a héját lereszeltem dekorációnak, a már lecsupaszított narancsot pedig kettévágtam. Az egyik félnek a levét kicsavartam egy pohárkába, s eltettem későbbre. A többiről levágtam a fehér részt, s a húsát kockákra vágtam, beletettem a pudingba.

Közben a tészta is elkészült, kivettem a sütőből, kihámoztam a formából, s hagytam kihűlni.

2 dl tejszínt addig jó keményre felvertem. Nem tudom, ki hogy van vele, de személy szerint én előnyben részesítem a natúr, cukrozatlan változatot, s nem pusztán alakkímélés miatt, hanem ízélményét tekintve is. Egy keveset a tejszínből belekanalaztam a kihűlt narancsdarabkás pudingba, s óvatosan összeforgattam. Ezután már nem volt más dolgom, mint a meghűlt tortát kettévágni s az előzőleg félretett narancslével meglocsolni, tölteni, tejszínbuckákkal és reszelt naranccsal díszíteni, végül mehetett is a hűtőbe kicsit összeállni.

Egyszerű, de nagyszerű finomság. Gyorsan lefotóztam, mert az a bizonyos női megérzés azt súgta, hogy ha újra kinyitom a hűtő ajtaját, már nem lesz eredeti állapotában – s igazam is lett!

Címkék:      

Hozzászólások