Lexi & Magazine

Kreatív

Húsvéti ötletek és finomságok gyűjteménye

Itt a tavasz, a kertekben nyílnak a tulipánok, sőt, ezen a hétvégén már húsvét lesz! Nyilván ezt senki nem felejtette el, azonban bizonnyal szép számmal akadnak olyanok is, akik még nem fogtak bele a húsvéti készülődésbe, a lakás feldíszítésébe, és még az ünnepi süteményekről sem döntöttek. A következő rövid összefoglalóban néhány gyorsan elkészíthető dekoráció, valamint sós és édes különlegesség receptjét találjátok.

Hímes tojások

A hagyományos magyar tojásírást azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik unják már az egyszerű piros tojásokat. Figyelem, a tojások írókázása a látszat ellenére egyáltalán nem bonyolult feladat, csupán egy írókára van szükség, melyet bármelyik kézművesboltban beszerezhettek!

 

Nyuszi tojásból

Az ünnepi asztal dísze lehet még ez a tojásból készült vidám nyuszi is, melyet akár gyerekekkel is elkészíthettek!

 

Húsvéti fonott kalács

A húsvét ünnepkörének talán egyik elengedhetetlen kellékei a sós vagy édes kalácsok. Fonásuk csak egy kis gyakorlást igényel, de ehhez is találtok fázisfotókat, melyek részletesen bemutatják a 6 szálból készült finomság készítésének menetét.

 

Szilvia szelet

Azoknak, akik a krémes sütiket kedvelik, a Szilvia-szeletet ajánlom, hiszen a mézes lapok között megbújó csokis és vaníliás krémet egy mennyei csokiréteg koronázza meg a sütemény tetején!

 

Csokoládé likőr

A locsolókat nem csak színes tojásokkal, hanem szíverősítő itókával is illik várni. Erre az egyik legalkalmasabb ez a fűszeres csokoládélikőr lehet, ami azon kívül, hogy tojásmentes, szupergyorsan el is készíthető!

 

Katica keksz

Azoknak a háziasszonyoknak, akik gyerekeket várnak az ünnepek alatt, érdemes elkészíteni ezeket a vidám katicakekszeket. Azon túl, hogy remekül kiegészítik az ünnepi asztalt, nagyon finomak is, ráadásul gyorsan elkészíthetőek!

 

Csokinyuszi és csokitojás

A bátrabb édesanyák vagy akár fiatalabbak is nyugodtan nekifoghatnak házi csokinyuszi készítésének, hiszen az ehhez szükséges formát kézműves boltokból nagyon olcsón beszerezhetjük. A kézművesboltokban csokitojásformákat is lehet vásárolni, így akár egy egész kis húsvéti kosarat meg lehet tölteni a házi készítésű csokinyuszikkal és -tojásokkal.

 

Nyuszi pogácsa

Azoknak pedig, akik nem kedvelik az édességet, meleg szívvel ajánlom ezeket a nyuszi alakú tejfölös pogácsákat, amik napokig puhák maradnak, így akár 2-3 nappal korábban is elkészíthetjük őket!

 

Kellemes húsvéti készülődést kívánunk!

 

Forrás: ildikokki.blogspot.fi

Hozzászólások