Lexi Babasztár játék

Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Te, sokoldalú őzgerinc!

Jó, nem teljesen újdonság, hiszen őzgerincformában készült húsról van szó, melyet bacontakaró borít, azonban a töltelék terén mégis igyekeztem újat alkotni.

Bacontakaróban sült csirkemell, cukkinivel, paprikás olívával, sajttal és dióval

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab csirkemell
  • héjával együtt reszelt cukkini (ízlés szerinti mennyiség)
  • dióbél (néhány darab)
  • csíkokra vágott trappista sajt (körülbelül 10 dkg)
  • egy csomag bacon
  • tengeri só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágtam, majd klopfoltam, sóztam és borsoztam azokat. Az őzgerincformát olívaolajjal megkentem, majd az összes bacont elterítettem benne. Ügyeltem arra, hogy ne legyen közöttük hézag, illetve hogy a forma alján és tetején körülbelül ugyanannyi szalonna lógjon ki, hiszen a hús tetejét is a bacon takarja le. A szalonna után a következő réteg a – mondhatni – konyhakész csirkemell volt, melynek a felét használtam fel, szintén szorosan egymás mellé helyezve azokat. Ezt követően, az összes sajtdarabot rátettem, majd egy jó vastag reszeltcukkini-réteg következett. Végül gondolatban felszeleteltem a leendő fogásom, és ennek megfelelően hozzávetőlegesen másfél centiméterenként elhelyeztem a formában egy-egy paprikával töltött olívabogyót, majd következő rétegként cikkcakk alakzatban dióbéldarabkákat tettem a húsba töltelékként. A maradék hússzeleteket is ráhelyeztem a töltelékre, majd betakartam a kilógó szalonnával. 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 25 percig sütöttem a fogást. Tálalás előtt vártam egy kicsit, hiszen az ilyen jellegű étel esetében fontos az is, hogy a töltelék gusztusosan mutasson, és kevésbé forró állapotban könnyebb szeletelni.

Köretként egyszerű salátát készítettem: paradicsomból, lilahagymából, olívabogyóból és nyers, reszelt cukkiniből (merthogy így is nagyon finom!) – mediterrán fűszerekkel (oregánó, kakukkfű, bazsalikom, tengeri só), olívaolajjal és citrom levével ízesítve.

Jó étvágyat!

 

 

A kép forrása: www.mamas-southern-cooking.com

 

Címkék:            

Hozzászólások