Lexi & Magazine

Életmód / Teszteltük

Macskakávézó a fővárosban

2013. február 21-én megnyílt a Deák tér közelében található Cat Café. A kávézó különlegessége, hogy egy-egy sütemény vagy forró ital elfogyasztása olyan gondosan kialakított környezetben történik, ahol tizenöt macsek éli mindennapjait. A cicák otthona a vendégek kávézója is egyben, viszont a látogatóknak ügyelniük kell a kis kedvencek nyugalmára is. Mielőtt betérünk az egyedi vendéglátóegységbe, érdemes néhány percet a cicakávézó hivatalos honlapján található házirend tanulmányozására szánnunk, hiszen egy ilyen speciális helyen a speciális szabályok is elengedhetetlenek.

A látogatók három emeleten élvezhetik a macskás hangulatot, azt, hogy körülöttük járnak-kelnek ezek az elbűvölő állatok. Ha kedvük támad, kiválasztják a megfelelő egyént, és ölébe vackolnak. Ha játékos kedvükben vannak, a minden asztalon megtalálható cicajátékokhoz nyúljunk, amikor viszont elvonulni szeretnének a „nagyközönség” szemei elől, akkor hagynunk kell őket lepihenni az erre kialakított, csak macskák használatára kitalált búvóhelyeken, dobozokban, fekvőhelyeken.

A kávézó cicáinak története más és más, van, aki állatmenhelyről érkezett, van, aki külföldről, és olyan is akad, aki házi kedvencből lett immár sokak kedvence.

Ha folyamatos interaktív kapcsolatban szeretnénk állni a macskakávézó üzemeltetésével, dolgozóival, és értesülni akarunk a legfrissebb információkról, akkor érdemes felkeresni a kávézó hivatalos facebook oldalát is.

A Révay utcában található „macskabarátkozó” kapui tehát nyitva állnak minden érdeklődő előtt, persze programtervezéskor figyelembe kell vennünk azt is, hogy a kezdeti kíváncsiság sokakat indít el otthonról, így például, ha hétvégén lenne csak időnk ellátogatni cicanézőbe, érdemes lehet időben asztalt foglalni a macskabirodalomban.

Címkék:        

Hozzászólások