Lexi & Magazine

Életmód / Teszteltük

Édes percek – Sugar!

Sokszor nehéz kimozdulni a szürke hétköznapokból, és időnk sem engedi, hogy különböző aktív társasági programokat szervezzünk magunknak. Ilyenkor jön a legkézenfekvőbb döntés: „Egy kávéra van idő!”. Budapest tele van jobbnál-jobb vendéglátóhellyel, a választás azonban a mi kezünkben van a helyek profilját illetően. Ha tényleg csak egy italra vágyunk, irány a romkocsmák valamelyike. Ha egy cseppet megéheztünk, beugorhatunk egy McKiwan’s üzletbe, ahol különleges, ínycsiklandó szendvicseket kóstolhatunk. Ha viszont valami igazán édes ízre és érzésre vágyunk, akkor ideje felkeresnünk a Sugar shop dizájner cukrászdáját, ami, ha csak kis időre is, de biztosan csodaországba repít minket.

Itt bizony semmivel nem találkozunk, ami hagyományosnak mondható. De, talán mégis: vannak torták, mignonok, fagylalt, viszont teljesen más köntösbe bújtatva, mint a többi cukrászdában. Krémes, habos-babos formák, csillogó öntetek, élénk színvilág, de nem csak a süteményespult mögött! A „cukiban” az ülőhelyed is vonzón hívogat. Indokolt, ha úgy érzed magad, mintha mesevilágba csöppentél volna, itt mindent megkaphatsz, mi szem-szájnak ingere. A Sugar shopban a helyünk, ha egy mennyei tejbegrízt ennénk, ha egyedi szülinapi tortát készíttetnénk, ha ötletes ajándékot vásárolnánk, vagy csak körülnéznénk a választék émelyítően sokszínű varázslatos palettáján.

A két „csodacukrászda” ötlete, megvalósítása és látványvilága Horváth Eszter cukrászművésznek köszönhető, aki többek közt japán cukrászok segítségével is bővítette szakmai tudását és hozzáértését. A tulajdonos számára nemcsak a külső, hanem a belső is fontos, a SUGAR! cukrászdákban kapható finomságok nemcsak arra hívatottak, hogy külső alapján csábítsanak, hanem ízükkel is elragadtatják kóstolójukat.

Ha a belvárosban szeretnénk megtapasztalni a cukrászmesterség ezen színfoltját, akkor az Opera közelében, a Paulay Ede utcában található üzletet keressük fel, ha viszont ettől messzebb eső testvérét látogatnánk meg, akkor az Újpest központ metróállomástól nem messze eső Petőfi úton keressük a feltűnő, villogó, hívogató színeket és fényeket.

Címkék:      

Hozzászólások