Lexi & Magazine

Életmód / Teszteltük

Egy lapátnyi hűs finomság – Levendula Kézműves Fagylaltozó

A Levendula Fagylaltozóban kapható kézműves fagylaltok igazi kuriózumnak számítanak a hűvös desszertek palettáján. Az egyedi ötletek alapján megalkotott specialitások íze lényegesen eltér az átlagos cukrászdák és fagyizók felhozatalától, a választékban a hétköznapi ízek mellett igazi különlegességek is szerepelnek. Ha betérünk a kedves és barátságos, lila színű Levendulába, nagy döntések elé állít minket a kínálat: csupa csábító ízesítés, melyeket még sosem volt alkalmunk megkóstolni.
A fagylaltok sorában találkozhatunk tihanyi camembert és gorgonzola sajtokkal, tokaji aszúval, chianti vörösborral, muskotályos körtével, de az üde gyümölcsös zamat is eltér az átlagos gombócos fagyikétól: ínycsiklandozó a fahéjas szilva, a bazsalikomos citrom és a karamellizált füge is. Tegnap a buszra várva két új ízt kóstoltunk – a számomra legkedvesebb sajtos nyalnivalók hiányában egy kiskanálnyi kóstolót követően túró és nutellás kókusz mellett döntöttünk. Határozottan kijelenthetem: egyiket sem bántuk meg!
A Levendula Fagylaltozóban nem szokványos gombócban mérik az adagot, hanem egy kis lapát segítségével töltik meg tölcsérjeinket. Lényeges tudnivaló, hogy az itt főzött fagylaltok nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat és különböző aromákat, sőt a kínálatban találhatunk glutén-, cukor-, tej- és laktózmentes édességeket is. Érdekesség még, hogy a fagyizó a téli hónapokra átalakul csokizóvá: ilyenkor finom kézműves bonbonokat kóstolhatunk, és különböző ízesítésű forró csokoládés italokat szürcsölhetünk. 
Érdemes nyomon követni a fagylaltozó hivatalos facebook oldalát is, hiszen legutóbb is ellenállhatatlan nyereményjátékkal kecsegtettek: a szerencsés Levendula-rajongó egy korlátlan két személyre szóló fagyibérletet nyert a 2013-as szezonra. A Levendula Kézműves Fagylaltozó kellemes kis üzleteit megtalálhatod az Uránia Mozi mellett a Rákóczi út 25. szám alatt, a Szent István körút 21. és Vámház körút 6. számok alatt.


 

Címkék:            

Hozzászólások