Lexi & Magazine

Szórakozás / Zene

Klubhangulat a Kis Á-ban

A valamikori Rizsa Dvá szórakozóhely teljes külső és belső átalakulásának eredményeként nyílt meg tegnap a Kis Á klub. A régi minimál tereket és berendezést egy barátságos, alternatívabb, nyüzsgőbb konstrukció váltotta fel. Az Irányi utca 25. szám alatti helyiség 3 különböző színteret biztosít a kikapcsolódni vágyók részére: a földszinten működő hangulatos bár (és teraszrész) fölött kis művészeti galéria működik, ahol kéthetente új kiállításokkal kecsegtetnek. A pincehelyiség a zene birodalma lesz, a hangulatvilágítással és kreatív elemekkel otthonossá varázsolt alagsori rész többek közt akusztikus koncerteknek ad majd otthont. Unikumként hat az elképzelés, miszerint a fellépők nem csak a koncert idejére lesznek a klub vendégei, az élőzenét követően a fellépők keverik majd a dallamokat, az ő kedvenceikre lazulhat majd a közönség. A meghirdetett programokra több szempontból is érdemes időben érkezni, hiszen az alsó szint 50 fő befogadására képes, emellett a Kis Á csapata odafigyel a pontos kezdésekre, ezzel tiszteletben tartva mind a zenészeket, mind pedig a vendégeket. Térbővítésre pedig senki ne számítson, itt nem a profit a lényeg, a kisklub-jelleg fenntartása a cél.

Az idelátogatók a hét szinte minden napján különböző műsorproduktum szemlélői lehetnek: a hétfő és a kedd a felolvasóesteké, filmkluboké, bűvész- és zsonglőrelőadásoké lesz, szerdánként stand-up comedy műsorokon vidulhatunk majd, csütörtökön, pénteken, illetve szombaton lesznek a koncertek, majd a hét utolsó napján alternatív színházi előadásokat tekinthetünk meg a Kis Á-ban. Már most érdemes mazsolázni a programok közül, az e heti nyitórendezvények között is bőven akad vonzó műsor, ilyen a teljesség igénye nélkül a tegnap megnyílt ASAN összművészeti kollektíva kiállítása, Bács Miklós önálló stand-up estje szerdán, vagy a Gyík zenekar péntek esti koncertje.

A klub arculatát erősíti majd többek közt a sok növény, melyek gondozásába bárki besegíthet a kihelyezett öntözőkannáknak köszönhetően. A helyen elérhetők lesznek úgynevezett „szabad könyvespolcok” is, melynek lényege nem más, mint az olvasás és könyvek népszerűsítése. Az elgondolás alapján mindenki kedvére válogathat a könyvek közül, ezeket el is viheti, és hozhat helyette mást. A lényeg: ne maradjon üresen!

Az étlapon találhatunk különböző krémekkel megbolondított croissant-okat, quiche-eket, paninikat, tapasokat és salátákat is, mindezt elérhető és pénztárcakímélő árakon. Az itallapon a megszokott kínálaton kívül olyan különlegességekre is bukkanhatunk, mint például a Magna Cum Laude minőségi magyar pálinkamanufaktúra termékei. Mi már kóstoltunk is: a tuttifrutti izű likőrt ugyan mindenki saját ízlésére bízom, de a parajos-fetás quiche igazi ínycsiklandó éhségűző, hát még mákpálinkával leöblítve!

A Kis Á nyitva tartása:

hétfő–szerda: 9:00–0:00

csütörtök: 9:00–2:00

péntek–szombat: 9:00–4:00

vasárnap: 9:00–0:00

Kapcsolódó galéria :

Címkék:        

Hozzászólások