Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Jaj a macskajajnak! II. rész

Bármennyire is kínálgatják, tartózkodjunk a tipikus szilveszteri „Bumm a fejbe!”-típusú koktéloktól! Minél többféle alkoholos összetevőt tartalmaz egy koktél, annál bódultabbak leszünk másnap a kábultságtól.

Különösen veszélyesek a krémlikőrök és az olyan gejl koktélok, mint a daiquiri, amelyben a fehér rum ütősségét lágyan öleli át a lime és a cukorszirup édes elegye.

 

 

Jó, jó, de hát egy évben egyszer van szilveszter. Valamikor ki kell engedni a gőzt mondhatják erre sokan. Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

 

Fogyasszunk joghurtot!

 

A joghurt nemcsak egy kellemes, krémes alapot ad a gyomornak, de ciszteint is tartalmaz, amely lebontja a másnaposságért „felelős” méreganyagokat. Ez az anyag megtalálható még a búzacsírában, a brokkoliban, a kelbimbóban, a fokhagymában valamint a pirospaprikában is.

 

Együnk banánt! (avagy még egyszer a banánról)

 

Bizonyára észrevette már a kedves olvasó, hogyha alkoholt fogyaszt, akkor gyakrabban kell wc-re mennie!Ilyenkor számos értékes tápanyag, így például jelentős mennyiségű kálium és különböző ásványi sók is távoznak a szervezetből, aminek a pótlásáról gondoskodni kell. A banánban természetes módon vannak jelen ezek az anyagok, így ha az italozás és a szilveszteri nagy zabálás másnapján fogyasztunk a gyümölcsből, ezzel jelentős mértékben járulunk hozzá ahhoz, hogy szervezetünk feldolgozza a mindazt a sok koktélt, pezsgőt és mindenféle alkoholt, amit szilveszteri buliban elfogyasztottunk. Félreértés ne essék, ha sok banánt eszünk, attól még nem leszünk józanabbak, csupán energikusabban vághatunk neki az újesztendőnek!

 

Ne igyunk kávét!

 

A kávé köztudottan szűkíti a vérereket, ebből pedig közvetlenül következik, hogy emeli a vérnyomást, ezáltal pedig – ha az este során sok alkoholt fogyasztottunk – akkor csak még rosszabbul fogjuk érezni magunkat.

 

Eddzünk! De legalábbis: mozogjunk!

 

Ha azonban minden mozdulat fájdalmas és nehezünkre esik, akkor inkább pihenjünk! Ne erőltessük túl magunkat, mert a megerőltetés visszájára „sülhet el”.Elsősorban pihenjünk!

 

 

 

 

Ne szaunázzunk!

 

A szauna bár közismerten egészséges és jótékony hatással van az emberi szervezetre, ilyenkor mégis inkább tartózkodjunk tőle, az ugyanis komoly, és nagyon kockázatos változásokat idézhet elő a véráramban.

 

Amikor az ember szervezete amúgy is ki van száradva, a túlzott izzadás akár halált is okozhat!

 

Aludjunk!

 

Az emberek többsége rosszul alszik, ha sokat ivott előző este. Ha csak tehetjük, aludjunk, ugyanis minél tartósabb az alvásmegvonás, annál rosszabbul fogjuk magunkat érezni.

 

Jobbulást mindenkinek!

 

 Széles Gábor

Hozzászólások