Lexi & Magazine

Gyermek

Ne csak a divatot kövessétek-jótanácsok iskolakezdés előtt

Mit érdemes figyelni egy iskolai íróasztal kiválasztásánál? Ergonomikus asztal? Színes? kicsi? Nagy? Tárolási lehetőségek? Az ember elveszik a különféle jelzők között. Milyen legyen a szék? Legyen lábtámasz? Az íróasztal és a szék befolyásolja az iskolai teljesítményt? Ár-értékarány, gyári garancia. - Hogy ne vesszünk el a részletekben, Kimmel Andreát a Kandy.hu gyermekbútoráruház tulajdonosát hívtuk segítségül az információhalmaz minimalizáláshoz.

Amikor elkezdi keresni egy szülő az ideális asztalt gyermeke számára egy idő után azt veszi észre, hogy beszippantják a színek, formák végtelen tengere. Különböző méretű, funkciójú, formázott műanyag vagy fém asztalok iskoláskorú gyermekek számára, és nagyobb fa a tinik számára. Nagyon nehéz a választás. Ahhoz, hogy a lényegre tudj koncentrálni Andrea szerint a következőkre kell összpontosítani.

A gyermek kora és mérete

Olyan asztalt szeretnél kiválasztani, amely megfelel az életkorának és a méretének. Ha az anyagiakat nézzük érdemes olyat választani, amely éveken keresztül kiszolgálja a gyermeket, (nem mindig az olcsó termék a megfelelő, hosszútávon lehet, hogy drágábban jön ki) de ahogy nő gyermeked, változik a tanulási szokása, a színezésből átvált a betűk gyakorlására, mást cél kell szolgáljon egy elsős kisiskolás, mást egy kis tini asztala. A méretnél figyelembe kell venni, hogy időről időre több lesz a füzet és könyv. Az asztal magassága is fontos. A gyermek míg kicsi és nem ér le a lába, érdemes sőt szükséges lenne a lábtámasz.  Jófej dolog lehet bevonni a döntésbe, vagy kikérni egy idősebb testvér véleményét amikor a kicsinek keresünk asztalt.  

Kandy Gyerekszoba Birodalom fényképe.

Kialakítás

Fontos meggyőződni arról, hogy az íróasztal jól kialakított legyen technikailag is, például ne sértse fel éles élekkel a gyermek bőrét. Ezenkívül érdemes ellenőrizni, hogy ne potyogjon ki belőle kisméretű- vagy fulladást okozó alkatrészek. Ha a kisiskolás szeret kézműveskedni nem árt, ha mosható a felület, amit használ, illetve legyen elegendő polc vagy fiók a mindennap használatos eszközök tárolásához. Nagyobb gyerekeknél nem árt, ha passzol a számítógép vagy egyéb elektromos eszközök használatához.

Mire figyeljünk a megjelenésnél?

Természetesen nagyon fontos a kényelem és a megjelenés, hiszen, melyik kisgyermek használ szívesen olyan bútort, ami számára nem megfelelő, nem tetsző? Ültessed oda gyermekedet, nézzétek meg, üldögéljen ott egy darabig, hogy ráérezzen, hogy a magasság és a szélesség megfelel-e a méretének. Az iskolai korú gyermekek számára az íróasztalnak megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy hosszabb ideig üljön, vagy kockáztatjuk, hogy nem akarja megcsinálni a házi feladatait. Egy semleges fa asztal a tini számára valószínűleg megfelel, ha azonban a gyermeke színes íróasztalt szeretne, válasszon egyet a gyermeke szobájába, amely illeszkedik színvilágához. Egy színes íróasztalnál válassz egy olyan árnyalatot, amely meleg és energiát kölcsönöz - sötétvörös vagy sárga munkalap, különösen a nagyon fiatal gyermekek számára előnyős.

Kandy Gyerekszoba Birodalom fényképe.

Használat

Az iskoláskorú gyermeknek, aki elsősorban az iskolai munkához használja az íróasztalát, helyet kell hagynia papír, ceruza és befejezett papírok tárolására, ezért győződj meg róla, hogy az íróasztal fiókokkal rendelkezik. Tinédzsereknél elképzelhető, hogy többet használják az asztalon a számítógépet, de ez ebben a korban normális.

Bár a gyermekasztalok hasonlóan működnek a felnőttekéhez, van néhány különbség, amelyet figyelembe kell venni. Az íróasztal arra ösztönzi a gyermeket, hogy időben elvégezze a házi feladatot? Ha ezekre a néhány egyszerű tényezőkre gondolsz, mint például a kisgyermek igényei, akkor a megfelelő választásnak olyan egyszerűnek kell lennie, mint a pite. Nálunk például a székek magassága állítható, így egy komfortos magasság állítható be.

Érdemes mindig olyan helyen megvásárolni az asztalt, ahol a gyermek kitudja próbálni, szakszerű segítséget kapunk a keresés során.

Címkék:        

Hozzászólások