Lexi Babasztár játék

Lexi & Magazine

Életmód

Többé nem úri sikk a víztakarékosság

Többé nem úri sikk a víztakarékosság

A víztakarékos innovációiról híres német Hansgrohe új termékcsaládot vezet be a hazai piacra. 

Tovább
Megcsalás – meddig még?

Megcsalás – meddig még?

Egy amerikai felmérés szerint a komoly kapcsolatban élő pasik közül minden harmadik csalja a párját, a nők közül pedig minden huszadik. A számok évről évre nőnek, mintha divat lenne a hűtlenkedés.

Tovább
Budapesten zajlott Közép-Európa legnagyobb divateseménye

Budapesten zajlott Közép-Európa legnagyobb divateseménye

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés és szakmai figyelem kísérte múlt hétvégén a Central European Fashion Days-t, melyet idén második alkalommal rendezett meg a Design Terminál. A közép-európai régiót felölelő divatipari seregszemle kiemelt programja a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntője volt.

Tovább
Gombold újra! -Eldőlt kik a régió legjobb divattervezői

Gombold újra! -Eldőlt kik a régió legjobb divattervezői

Ma este kihirdették a Gombold újra! Közép-Európa öltözék és kiegészítő tervezői pályázat eredményeit: a régió legjobb tervezője öltözék kategóriában Domi Grzybek lengyel designer, kiegészítő kategóriában pedig Balázs Viola és Szécsi Tamás lett. 

Tovább
És ha ősz akkor alma, próbáljátok ki én imádom-Almás sült hús

És ha ősz akkor alma, próbáljátok ki én imádom-Almás sült hús

Hozzávalók:
1 tárca tarja, 1ü alma cider, só, bors, kedvenc fűszerkeveréked, 3 alma (én a zöldet szeretem), 2 fej lila hagyma, 1 fej foghagyma, és bacon.

Tovább
Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Pénteken nyitja kapuit a Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó, ahol már több mint 100 sportág kínálja magát a kipróbálásra és az ünnepi eseményhez méltón sportkiválóságaink is nagy számban lesznek jelen

Tovább
Székely ízek – Lecsós csirke puliszkával

Székely ízek – Lecsós csirke puliszkával

Ha gasztronómiáról van szó, az erdélyi ízek kétségtelenül közel állnak a magyar ember szívéhez – az enyémhez legalább is mindenképpen, de valószínű, hogy nem vagyok egyedül ezzel... A minap egy székelyudvarhelyi lánynak voltam – mondhatni – a kuktája, aki főzés közben részletesen, nagy kedvvel avatott be a székely konyha trükkjeibe. Egyebek mellett puliszka készült, azonban nem a számunkra ismert módon. Íme, az eredmény és a nagyszerű recept! 

Tovább
Klubhangulat a Kis Á-ban

Klubhangulat a Kis Á-ban

A Ferenciek terétől néhány lépésre nyitotta meg kapuját az egykori Tilos az Á és Szabad az Á underground szórakozóhelyek utódja, a Kis Á. A hely eredetileg máshol startolt volna, ám az elsőre kiszemelt környezet csak egy mára szinte mindennapivá vált romkocsma jellegét hordozta magában. A Kis Á ennél egyedibb és családiasabb: egy életteli klub művészeknek és művészetbarátoknak. 

Tovább
Csicsörke, a lekvárfellegvár

Csicsörke, a lekvárfellegvár

A lekvárt rendkívül sok ételhez felhasználhatjuk: desszertekhez, tésztákhoz, ehhez pedig legjobb a nagymamák által készített finomság. Azonban néha jólesik megkóstolni valami újat, különlegeset. Létezik Tokaj-Hegyajlán egy hely, ahol megtalálható a házikészítésű lekvárok és szörpök kánaánja. A település neve Bodrogkeresztúr, a varázsszó pedig Csicsörke.

Tovább
Itt még Tarzan is jóllakhat

Itt még Tarzan is jóllakhat

A Nyugatitól a Jókai utcán sétálva több vendéglátóhelybe is belebotlunk. Elhaladva a Maci bár, a Joiner’s Pub és a Wasabi előtt, hamarosan egyedi „ikeregységre” bukkanunk. A Crazy Café és Dzsungel étterem cégérét kiválasztva egy alagsori gasztrobirodalomra lelhetünk, ahol ünnepi alkalom megünneplésére, de akár csak egy jópofa sör elkortyolására is érdemes betérni, hiszen a páratlan hangulat kétségkívül biztosított lesz számunkra.

Tovább