Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Tavaszi testébresztés: masszázs

Tavaszi megújulás címszó alatt a Lexi Dóczi Ági gyógymasszőrnél járt, akit kedvünkre kérdezgettünk tavaszi, testébresztő masszázsokról, miközben szorgosan masszírozta talpunkon a megfelelő reflexpontokat.

Lexi: Hogyan lettél gyógymasszőr?

Dóczi Ágnes gyógymasszőr - portréDóczi Ági: Tíz éve foglalkozom a masszázzsal. Kezdetben úgy gondoltam, remek lenne másodállásnak. De ahogy egyre jobban beleástam magam, és sorban végeztem el a különböző tanfolyamokat, rájöttem, hogy ez az amit igazán csinálni akarok. Itt találtam önmagamra, és itt van sikerélményem.


Lexi: Ebben az időszakban milyen fajta masszázst ajánlanál?

D.Á.:Tavaszra több masszázsfajtát is tudok ajánlani. Húsvét környékén sokan kezdenek léböjt kúrába, méregtelenítésbe. Nekik ajánlanám a talp-, illetve a nyirokmasszázst. A talpon az emésztőrendszer és a kiválasztó szervrendszer stimulálásával beindíthatjuk a méregtelenítést. Nyirokmasszázzsal pedig az egész testet átmasszírozva segíthetjük a méreganyagok kijutását a szervezetből.

Azoknak, akik pedig már a nyárra gondolnak, segít az alakformáló masszázs. Szándékosan nem fogyasztó masszázst mondtam, mert ezzel a kezeléssel inkább centikben mérhető a változás. Ez egy olyan kezelés, ahol a nyirokmasszázst és a feszesítő (izomtónust növelő) fogásokat kombinálom. A hatékonyságot fokozhatjuk még úgy is, hogy a kezelést tekercseléssel fejezzük be. Ezt a fajta masszázst kúraszerűen kell végezni, 10-15 alkalommal és hetente kétszer, háromszor. Sok folyadék fogyasztásával (szénsavmentes ásványvíz, teák) és nem diétával, de odafigyelve, hogy mit mikor eszünk, látványos eredményeket érhetünk el.

Végezetül pedig a svédmasszázst ajánlom azoknak, akik télen kevesebbet voltak a szabadan, sokat dolgoztak, esetleg fejfájás, migrén gyötri őket. A svédmasszázs jótékony élettani hatása segít újra formába lendülni, testileg és lelkileg egyaránt.Élvezd a masszázst!

Miután magunkon már tapasztaltuk a talp- és hátmasszázs valóban áldásos hatását, megkérdeztük Ági egyik vendégét is, aki kevésbé lelkesen fordult hozzá, de annál elégedettebb visszatérő vendég lett.

Dávid Péter: A nyaki porckorongsérvemet kezelő kiropraktőr tanácsára mentem először Dóczi Ágneshez masszázsra. Nem épp lelkesen, ugyanis egy másik masszőr működése meglehetősen kellemetlen emléket hagyott bennem. Ági később elmondta, hogy ez rá is volt írva az arcomra az első kezelés előtt. Nos, kellemesen csalódtam. Nagyon szépen felépített masszírozó programja ellazított, enyhítette a görcsös izomtónusok okozta fájdalmat, jelentősen hozzájárult a többi manuálterápia sikeréhez. Ági úgy állít össze egy-egy kezelést, mint egy jól megkomponált zeneművet: van bevezetés, a főtétel kibontása és levezető, befejező szakasz. Abban is vérbeli profi, ahogy a kezelés körülményeit igyekszik ideálisan alakítani. Összességében azt mondhatom: jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki igazi gyógymasszázs-szakembert keres, Ági minden tekintetben kiváló.

Akinek tehát felkeltettük érdeklődését: masszázsra fel! De utána ne feledjetek visszatérni, tavaszi megújuló sorozatunk következő része ugyanis nemsokára elkészül.

A képek forrása: Dóczi Ágnes Gyógymasszázs; http://www.qualitylivinginchiangmai.com/

Címkék:          


Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások