Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

III. BUDAVÁRI HÚSVÉTI SOKADALOM

Hagyomány – Művészet – Gasztronómia

2014. április 19-21. – Budavári Palota

 

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor)

Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A 3 napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

A gyerekeket a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásleső nyuszik és további izgalmas programok várják.

A felnőttek szórakoztatására Ünnepi Borterasszal, hagyományos húsvéti eledeleket készítő látványkonyhákkal, sonkaházzal, székelyföldi ínyencségekkel, valamint a testi épséget is szem előtt tartva egészséges étkek utcájával készülnek a szervezők. A színes forgatagot teljessé téve a Savoyai terasz nagyszínpadán a világzene, népzene, néptánc, és a gyerekkoncertek széles választékában a család minden tagja megtalálja kedvencét. A nagyszínpadon többek között a világzene olyan sztárjai lépnek fel, mint a Ghymes együttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Balkan Fanatik vagy Szalóki Ági, de különleges hungarikumnak ígérkezik a Vízbevető Húsvét Hétfői néptánctalálkozó programja vagy a Bokros zenekar lemezbemutató koncertje is. A gyerekek számára kedvenc muzsikusaik, Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes húzzák a talpalávalót. Az autentikus népszokások bemutatása mellett húsvét liturgiáját követve lesz Istentisztelet és hajnali áhítat. A tavalyi népszerűségén felbuzdulva idén is hallgathatunk ünnepi, komoly zenei koncerteket. Többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncertjének lehetünk fül- és szemtanúi. Az eseményeket tarkítja a Budapesti Történeti Múzeum zenés tárlatvezetése, mely a Vár nevezetességeit interaktív módon mutatja be az ünneplő közönségnek.

A rendezvény idei vendégvárosa Sepsiszentgyörgy. A díszvendégek Háromszék élő, húsvéti táncos, zenés és kézműves hagyományainak bemutatásával érkeznek a rendezvényre.

 

Szeretettel várjuk húsvét ünnepén a Budavári Palotában!

Elővételi jegyár 20% kedvezménnyel (április 18. 15 óráig): 
Felnőtt napijegy: 2240 Ft, gyerek napijegy: 800 Ft (3 éves kortól 14 éves korig),
Diák és nyugdíjas napijegy: 1200 Ft (diákigazolvánnyal), családi napijegy: 4000 Ft (2 felnőtt + max. 4 gyerek)

Az elővételi jegyeket a PORT.hu/jegy oldalon, a Libri boltokban, valamint az összes ismert jegyirodában meg lehet vásárolni!

Elővétel itt: http://www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=14014&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44

A helyszínen: Felnőtt napijegy: 2800 Ft, gyerek napijegy: 1000 Ft (3 éves kortól 14 éves korig), diák és nyugdíjas napijegy 1500 Ft (diákigazolvánnyal), családi napijegy: 5000 Ft  (2 felnőtt + max. 4 gyerek)

NOE-tagoknak 50% kedvezményt biztosítunk a családi jegy árából (a NOE-kártyán feltüntetett gyermek létszámra érvényes, ez az akció csak a helyszínen, az elővételi jegyekre nem érvényes!)

A belépővel a rendezvény területén lévő összes interaktív játszóprogram, kézműves alkotóház, fakörhinta, állatsimogató, mesekert térítésmentesen vehető igénybe! 

További információ:

A látogatók a rendezvényre szóló belépővel a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításit is megtekinthetik. A Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításai a rendezvény alatt kedvezményes kombinált jeggyel látogathatók.

Jegyek elővételi kedvezménnyel már kaphatók az ismert jegyirodákban.

 

www.budavarihusvet.hu;  www.facebook.com/SzázadokÖröksége; www.szazadokoroksege.hu

 

A rendezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

 

Századok Öröksége Produkció


 

 

Címkék:    

Hozzászólások