Lexi & Magazine

Életmód / Életstílus

Használd ki a hangok erejét: így lesz könnyebb a munka, az alvás és a tanulás!

A www.noisli.com oldal ugyanis pontosan ezt adja nekünk, sőt, még többet is. A kromoterápiáról (=színterápia) talán sokan hallottunk, de ilyen felhasználásával még nem biztos, hogy találkoztunk. Az oldal ugyanis váltogatja a színét, aszerint, hogy épp melyik hangokra kattintunk rá, és milyen hatást szeretnénk elérni. A Noislit már a nívós The New York Times és a nem kevésbé jelentős The Wall Street Journal mellett a főként életmódtippeket adó Lifehacker is ajánlotta.

n2

Jöjjön végre az izgalmas rész, milyen hangok közül választhatunk? Van jó néhány: eső, mennydörgés, szél, erdő, levelek, vízesés, tengerpart, vízfolyás, tábortűz, nyári éjszaka, sőt, egy kávézó hangjaira is dolgozhatunk akár, ha a teljes csendet zavarónak érezzük. Ha ezek közül egyik sem tetszene, ott van még a 3 másik, titokzatos zaj is: a fehér zaj elnyeli a többi zajt, ezért elalvás előtt kifejezetten ajánlott, mivel az agyunk kevésbé fog a külvilágra figyelni, ezért könnyebb lesz elengedni magunkat és álomba merülni. A rózsaszín zajt is használhatjuk ugyanerre a célra, ám ez kissé mélyebb, mint a fehér. A barna zaj a legmélyebb a 3 közül, és ezt a legnehezebb előállítani, bár ha sokat hallgatjuk, akár még egy vízesésre is asszociálhatunk róla. Mondjuk ehhez tényleg nagyon sokat kell hallgatni, és valóban, mindhárom előbb említett zajhoz hozzá kell szokni, mert először nagyon furcsán hangzanak.

A hangokat egyébként kedvünkre mixelhetjük is: egy kis tábortűz a nyári este hangjaival, és máris könnyebben megy az elalvás, vagy nem idegesít annyira a körúti forgalom, a szomszéd vagy bármi. 

Képek: http://www.poradopedia.pl, www.thefoxisblack.com 

Hozzászólások