Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Gyertyagyújtás vagy homoköntés?

GyertyaA gyertyagyújtás mindenki által ismert, nagyon közkedvelt eleme az esküvői szertartásnak: 2 égő gyertyával az ifjú pár meggyújtja a harmadik gyertyát, ami az új, közös életet jelképezi. Nagyon szép gyertyaszetteket lehet vásárolni erre a szertartásra, amely az esküvő után otthonotok polcát ékesítheti, házassági évfordulótokon, gyermekszületéskor meg gyújthatjátok, különlegessé téve a pillanatot.

A homokceremónia most kezd elterjedni hazánkban, ajánlott szabadtéri esküvő esetén: így ugyanis nem kell attól félni, hogy a gyertya netán elalszik, vagy hogy nem tudjátok remegő kézzel meggyújtani.

homoköntéshez vázákA homoköntéshez három váza szükséges:

Kettő egyforma váza, melyek a pár eddigi életét szimbolizálják. Ezekbe kell tölteni a különböző színű homokokat. Célszerű úgy megválasztani a homokfélék színét, hogy a két szín elüssön egymástól, például egy világosat és egy sötétebbet, illeszkedjen az esküvő színvilágához, és nem utolsósorban az otthonotokhoz, hiszen az esküvő után kitehetitek a lakásotokba, és nap mint nap csodálhatjátok, esküvőtök napjára emlékeztetve.

Homoköntés a szertartáson

 

Kell egy nagyobb váza is, amelybe össze fogjátok önteni a két különböző színű homokot. Ebbe belegravíroztathatjátok a neveteket, esetleg az esküvő dátumát és helyszínét, feldíszíthetitek egy kis szalaggal, gyöngyökkel.


Amikor kimondtátok a boldogító igent, és megtörtént a gyűrűk felhúzása, következhet a homoköntés. Az anyakönyvvezető megkér benneteket, hogy vegyétek kezetekbe a vázákat, és összetartozásotok megpecsételéseként szórjátok a közös jövőt jelképező nagy vázába az apró homokszemcséket egymásra rétegezve. Ahogyan a szemek összeolvadnak, úgy fonódik össze életetek is: a múlt, a jelen és a jövő. 

A képek forrása: etsy.com, meska.hu, weddings.hu

Kapcsolódó galéria :

Címkék:      

Hozzászólások