Lexi & Magazine

Te&Én / Esküvő

Lánybúcsú felsőfokon

Sokan azt gondolnák, hogy a világ egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb feladata megszervezni és megvalósítani egy barátnő leánybúcsúját, holott egy ilyen program kivitelezéséhez nem árt, ha van némi rendezvényszervező hajlamunk is. Ha színvonalas, igényes mulatságot, felejthetetlen perceket szeretnétek szerezni a menyasszonynak, érdemes több tényezőt is előtérbe helyezni. Fontos lehet egy ütemterv, hogy az időtöket be tudjátok osztani, főleg, ha a mi ötletünkhöz hasonlóan több naposra tervezitek az összejövetelt. Mikor legyen játékidő, közös főzés, filmnézés? Mindnek megvan a maga ideje, nem érdemes kihagyni az időbeosztást, hiszen ha sokan vagyunk, hajlamosak lehetünk apró-cseprő dolgokkal eltölteni a jelen helyzetben fontosabb dolgokra szánt időt. Oda kell figyelni a díszítésre: a lufik, szalagok és egyéb motívumok színe nem árt, ha megfelel az ünnepelt ízlésének, vagy akár megegyezik az esküvőre tervezett dekoráció színvilágával. A lánybúcsú főszereplője csak az előzetes munkálatok után érkezzen, hiszen a gondosan megalkotott vizuális elemek egytől egyig fokozzák a meglepetés hatását.

A fergeteges hangulatot, a móka-kacagást számunkra egy egyedi, házilag készített társasjáték biztosította, ami két napra elegendő egyéni és csapatjátékot nyújtott az összegyűlt ünneplő lánysereg részére. A menyasszony önálló próbatételei folyamatosan váltakoztak a közös játékokkal, így egy pillanatig sem unatkozott egyetlen résztvevő sem. Az egyéni feladványok közt szerepelhet minden, ami később, a „nagybetűs életben” feleségként még visszaköszönhet: nyakkendőkötés – gombvarrás – zoknistoppolás (időre!). Jöhet a „lufiborotválás” is, csak ki ne durranjon! Igazán komikus jövőképeket pillanthatunk meg, ha a leendő feleség szemét bekötjük, majd ezt követően álomcsaládot, álomházat, majd nyugdíjas énképet rajzoltatunk vele. Ezeket semmiképp se hagyjátok ki! A vőlegény gyerekkori fotójából készült puzzle is tréfás feladat, nem beszélve az összekevert testrészeket ábrázoló fotókról, amiből még a menyasszony számára is nehéz kiválogatni a vőlegénye füléről, orráról vagy éppen lábujjáról készült képeket. Ha bármely feladat teljesítése meghiúsul, sorra kerülhetnek a büntetőkérdések is, melyek szintén a vőlegényről szólnak. Mi volt a jele az óvodában? Mi a nagyszülei teljes neve? Hány bölcsességfoga nőtt már ki? Ezekre a kérdésekre egy menyasszony bizonyára egytől egyig tudja a helyes választ. Persze ezen feladatok csak a vőlegény közreműködésével valósulhatnak meg. Figyelnünk kell arra, hogy mindent diszkréten intézzünk, minden ötlet titokban maradjon.

A csapatjátékok gyűjtése már megy, mint a karikacsapás: mindenki ismer különböző közösségi mókákat, ezeket csak bele kell építeni a leánybúcsújáték kavalkádjába. Élvezetes elfoglaltságnak bizonyult többek közt például a limbó, az újságpapírtánc, a seprűtánc és a jól ismert székfoglaló is. Ha mindezek után marad még időtök, amit kreatívan szeretnétek kihasználni, ne hagyjátok ki a sorból az esküvői-ruhakészítést lepedő és WC-papír felhasználásával. Ha a projekt sikeres, a menyasszony biztosan büszkén viseli majd egy-egy kattintás erejéig az elkészült öltözéket. Az ilyen fotók később garantáltan mosolyt csalnak mindenki arcára.

Ha mindezt szeretnétek valami könnyed levezetéssel zárni, leporolhatjátok az ábrándos témájú filmeket is, melyek általában roppant mód sikeresek egy kifejezetten lányok által uralt környezetben. Elő az Oltári nővel, a Nászfrásszal és A csajok háborújával!

Ha még nincsenek kellékeitek, érdemes körülnézni például a Nicol Party Bolt honlapján, ahol a lánybúcsúhoz kapcsolódó termékeket külön kategóriában találhatjuk. Ha beszereztétek az igényeknek megfelelő kiegészítőket, és az „egyenpólók” is elkészültek, kezdetét veheti a nagy ünneplés, a hangulat csak rajtatok múlik.

Címkék:      

Hozzászólások