Lexi & Magazine

Szórakozás / Film

Titkok és életek

A Walter Mitty titkos élete című film nemrég került a hazai mozikba. Az előzetes alapján kicsit vonakodtam, hogy megnézzem, de engedve barátnőm unszolásának, belementem. Ben Stiller, aki a film rendezője és főszereplője egyben, nem a kedvenc színészem, de a tehetsége felől nincs kétségem.  

Walter (Ben Stiller) a Life magazin negatív osztályán dolgozik, és van egy furcsa szokása: napközben hosszú percekre elbambul. Álmodozik. Valótlan helyzetekbe képzeli magát, amelyekben rendszerint ő a szuperhős, a latin szerető, a nagymenő kolléga, vagyis minden, ami a való életben nem. Beleszeret új kolléganőjébe (Kristen Wiig), akit egy társkereső oldalon keresztül próbál randevúra hívni, de akadályba ütközik. Ha ez még nem lenne elég, az állása is veszélyben forog. A lapnak dolgozó fotós (Sean Penn), aki rendkívüli helyeken jár, elküldi a legújabb képeket, és megjelöli, hogy melyiket javasolja a címlapra. A probléma az, hogy a kép nincs meg, és Walter feladata, hogy kiderítse, hol van. Ehhez azonban ki kell lépnie megszokott életéből. Álmodozás helyett végre megtapasztalja, milyen élni.

A filmet teljes egészében Ben Stiller viszi. Hitelesen adja a kicsit esetlen, de szerethető figurát, aki tisztában van azzal, hogy élete nem szól semmiről, és ezen változtatnia kell. Kristen Wiig még mindig gyönyörű, az elviselhetetlen főnök szerepében feltűnő Adam Scottnak pedig meglepően jól áll a negatív karakter. Walter művészi hajlamokat dédelgető húgát Kathry Hahn alakítja, édesanyját pedig Shirley MacLaine.

Nemcsak a kiváló szereplőgárda és a lenyűgöző képi világ miatt érdemes megnézni a filmet, hanem a film mondanivalója miatt is. Álmodozásból nem születnek csodák. Élni kell!

Képek forrása:

http://www.imdb.com/media/rm59563008/tt0359950?ref_=ttmi_mi_all_sf_1

Szerző: Karácsony Nikolett

Címkék:        

Hozzászólások