Lexi & Magazine

Szórakozás / Film

Középfölde megelevenedik az Urániában

2015. január 3-án, szombaton délelőtt 10 órától közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi és gyermekprogramokkal várnak minden érdeklődőt. A Tolkien-nap idei díszvendégei A Gyűrűk Ura és A hobbit című filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta Digital magyar munkatársai; illetve Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője.

 

Az ismeretterjesztő előadások között szó lesz sárkányokról, a tündék szexuális életéről, balrogokról és egyéb tolkieni rejtélyekről, fegyverekről és haditechnikáról. Ezen kívül lesz jelmezes fotózás, tünde hajfonás és tengwarral írt (Tolkien egyik kitalált nyelve) emléklapot is készíttethetnek a résztvevők; valamint a Tolkien Dalpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is sor kerül.

Színes programkínálattal várják a kisebbeket is: társasjátékozás, „Ismerd meg Középföldét” akadályverseny, különféle kézműves foglalkozások, mesemondás, illetve a Magyar Madártani Egyesület is sok érdekességgel készül.

 

A rendezvény ideje alatt az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár, azaz a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava: könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak.

A rendezvény zárásaként fáklyás felvonulás indul a Múzeumkertbe, ahol rövid megemlékezés után Fóti kézműves sörökkel koccinthatunk a professzor emlékére.

A belépőjegy: 500 Ft. (A Tolkien-vásár és a kisebb programok látogatásához nem kell belépőjegyet vásárolni.)

 

Bővebb információk:

A Tolkien Napról

A Fáklyás Felvonulásról

Középfölde Vásár Webshop

 

Fotók: jrbenjamin.files.wordpress.com ; tolkien.hu

 

Címkék:          

Hozzászólások