Lexi & Magazine

Gyermek / Cseperedő

Régi mesékre emlékszel-e még? 1. rész

Mesék a Futrinka utcából

Mindenki tudja, hogy a Bálint Ágnes nevéhez köthető Futrinka utcát kedves és szeretnivaló bábfigurák lakják. Cicamica, Morzsa kutya, Böbe baba, Liba Leontin, Sün Sámuel és a többiek először 1962-ben kerültek a televízió képernyőjére. A Futrinka utca válogatott nyolc epizódja DVD-formában is megvásárolható, így a mostani kicsik is megtudhatják, mi újság a Futrinka utcában. Mazsola és Tádé is ide tartozik, a bájos kismalac és Manócska meséi diafilm formájában is beszerezhetők: többek közt a Libri könyvesboltok polcairól is tekercsek sokaságából válogathatunk.

 

Dörmögőék kalandjai

Gyárfás Endre mesesorozatát 1987-től egészen 1997-ig sugározta a Magyar Televízió. A bábfilmből 3 évad készült, mindegyik 13 epizódot foglal magába. Az első Dörmögőék kalandjai, a második  Dörmögőék újabb kalandjai, a harmadik pedig Dörmögőék legújabb kalandjai. A kicsik körülbelül 10 perces részekben Dörmi Apó, Dörmi Anyó és három kisbocsuk Berci, Marci és Borka gyakran tanulságos történetét követhetik figyelemmel. Az MTVA által forgalomba hozott filmek, így Dörmögőék meséinek mindhárom évada megvásárolható nagyobb áruházakban és online felületeken is.

 

Mofli, az utolsó koala

A spanyol rajzfilmsorozatot az 1990-es években a Magyar Televízió sugározta. Spanyolországban 1986-ban mutatták be a jövőben játszódó történetet, ami az utolsó életben maradt koalamaciról szól. A cselekmény 2020-ban játszódik. Mofli egy ausztráliai erdőben él, de mikor a világ tudomást szerez létezéséről, sokan megpróbálkoznak az elbűvölő maci elrablásával. Korina, a szőke kislány minden epizódban megóvja Moflit a rá leselkedő veszedelmektől. Fontos, hogy a sorozat figyelmezteti nézőit arra, hogy ne pusztítsák környezetüket, hiszen az eukaliptuszok kiirtásának következtében a védett koalák is nagy számban kihaltak.

Címkék:    

Hozzászólások