Lexi & Magazine

Gyermek / Cseperedő

Kisgyerekes kirándulás a négyes metróval

Nem kell feltétlenül Budáig menni, ha zöldbe vágyunk. A metró Kálvin téri állomásától kis sétával elérhetjük a Belváros legrégebbi kertjét, a Károlyi kertet.

A Károlyi-palota egykori kertjét 1932-ben nyilvánították közterületté, ma már ízlésesen berendezett játszó- és sétatér, szökőkúttal és padokkal. Az elkerített parkba kutyával, biciklivel, rollerrel behajtani tilos, így az egészen kicsi, totyogó gyerekeket sem kell félteni, ha felfedezőútra indulnak. A kertben 2 játszótér is akad, biztos, hogy minden gyerek megtalálja kedvenc játékát, legyen az hinta, csúszda, homokozó vagy mászóvár.

Ha a metró a Duna alatt átvitt minket Budára, akkor leszállhatunk például a Móricz Zsigmond körtéren. Innen szintén sétával juthatunk el a Kosztolányi Dezső tér melletti Feneketlen tóhoz.

Ha a tavat körbesétálva minden kunyeráló kacsát megetettünk,

térjünk be a tó melletti nagyon jól felszerelt játszótérre, ahol a gyerekek kedvükre kitombolhatják magukat.

Ha nem csak a metrózás, de a buszozás is bejön az aprónépnek, akkor a Móriczról a 27-es busszal juthatunk fel a Citadellára (Búsuló Juhász megálló).

Ha kigyönyörködtük magunkat a Gellért-hegy tetejéről elénk terülő városi panorámában, akkor, ha már itt járunk, látogassuk meg a VUK játszóteret is (I. kerület, Bérc utca 23.). A kedves, egyedi játszótér a rajzfilmből ismert karakterekkel állít emléket a 2009-ben elhunyt Dargay Attila rajzfilmrendezőnek. Akárcsak a rajzfilm, úgy ez a játszótér is ajánlható kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A 4-es metró utolsó előtti megállójának neve Bikás park, egy hatalmas zöldterület, amelyen játszótér és különféle sportpályák vannak, és rendszeresen ad otthont különböző kulturális rendezvényeknek is.

A Bikás-domb a tetején álló, 3 magyar szürkemarhát ábrázoló szoborcsoportról kapta a nevét. Télen szánkódombként funkcionál, nyáron pedig 2 csúszdán lehet lecsúszni róla.

Képek forrása: fieldnotesfromfatherhood.com; jatszoterkereso.hu; Tuba Zoltán [origo]; Mészáros Balázs (életszépítők.hu); trivago.hu; csupamoka2.blogspot.hu

Címkék:            

Hozzászólások