Lexi & Magazine

Gyermek - Cseperedő

Bölcsődeválasztás egyszerűen

Bölcsődeválasztás egyszerűen

Minden anya életében eljön az a pillanat, amikor szeretve óvott gyerekét ki kell engednie karmai közül, hogy bölcsődébe adhassa. A bölcsőde kiválasztása sarkalatos lehet a gyerek lelki fejlődése szempontjából, éppen ezért néhány hasznos tanáccsal segítünk neked a választásban.

Tovább
Így fotózd a gyerekedet!

Így fotózd a gyerekedet!

Fogadjunk, hogy amióta csak megszületett a gyermeked, egyfolytában kattogtatod a fényképezőgépet, hogy dokumentáld, ahogy őrületes tempóban nő. Mindig van valami, amit meg kell örökítened; egyik napról a másikra sajátít el új dolgokat. Ha nem mindig vagy elégedett a képekkel, és szeretnél sokkal jobb fotókat készíteni, olvass tovább!

Tovább
A gyermekem nem hajlandó húst enni

A gyermekem nem hajlandó húst enni

Nem emlékszem már pontosan, hogy mikor kezdődött. Elmúlt másfél éves, de talán még nem volt kettő. Az addig szeretett húslevesből mindent kért, csak a húst nem. Pedig úgy örültem annak idején, hogy ha már ilyen leveses, a finom, egészséges főtt husit is megeszi belőle. Örömöm nem tartott sokáig, és azóta sem jött el újra, csak néha-néha fellángol.

Tovább
A képzelet szivárványszárnyai – Gyermekek fantáziavilága 2. rész

A képzelet szivárványszárnyai – Gyermekek fantáziavilága 2. rész

Füllentés és képzelt társak

Te is értetlenül állsz, amikor gyermeked kiutasít a szobájából, mert láthatatlan pajtásaival játszik? Már többször behívtak az iskolába, mert csemetéd színes, de annál képtelenebb történeteket mesél családi életetekről? Ne aggódj, ez természetes az ő korukban!

 

Tovább
Rajzfilmekbe csomagolt világunk

Rajzfilmekbe csomagolt világunk

Hercegre áhítozó királylányt, cuki állatkákat vagy csihi-puhit néz a gyerek? Nem mindegy! Tudd meg, hogy melyik rajzfilm milyen értékrendet sugall számára.

Tovább
Otthonuk a nagyvilág –  kozmopolita gyerekek

Otthonuk a nagyvilág – kozmopolita gyerekek

A mai felnövekvő generáció számára teljesen magától értetődő, hogy nyelveket tanul, határok nélküli Európában utazgat, képezheti magát. Ezeket a határokat a közösségi média megjelenése és az országhatárokon átívelő kommunikációs technika is segített elmosni. Ma már nem kérdés, hogy alsó tagozatban egy, később két idegen nyelvet tanulnak a nebulók, és az sem megy ritkaságszámba, ha egy-egy félévet külföldön töltenek.

 

Tovább
A képzelet szivárványszárnyai - 1. rész

A képzelet szivárványszárnyai - 1. rész

Emlékszel még, gyermekkorodban mennyi képzeletbeli játékot találtál ki? Egyik nap király vagy éppen királykisasszony voltál, a másik nap óvó néni, aztán meg kiscica. A gyermeki fantázia végtelen, kitágítja a világ határait, de sajnos, idővel eltűnik, és átveszi helyét a realitás.

Tovább