Lexi & Magazine

Gyermek - Szakértő

Ovisok leszünk! – Nevelési módszerek az óvodákban 1. rész

Ovisok leszünk! – Nevelési módszerek az óvodákban 1. rész

Sorozatunk bevezető részében már olvashattatok hasznos tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan érdemes ovit választani gyermeketeknek. A második és harmadik részben pedig pedagógiai módszerekkel ismertetünk meg benneteket. Felsoroljuk a legjelentősebbeket, hogy kedvetekre mazsolázgathassatok.

Tovább
Óvodába megyünk!

Óvodába megyünk!

Már alig várod, hogy csemetéd ovis legyen? A legjobb intézményt szeretnéd kiválasztani? Íme néhány szempont, hogy mi alapján érdemes keresgélni! Sorozatunkban bemutatjuk a fő pedagógiai módszereket, irányzatokat.

Tovább
A szorongás árnyékában

A szorongás árnyékában

Mindannyiunk életében vannak nehéz pillanatok, amikor félelmet, pánikot, szorongást érzünk. A kiváltó okok sokfélék lehetnek: nehéz élethelyzetek, változások, új élmények, kudarc vagy éppen veszteség.

Tovább
Kedvenceink, a háziállatok

Kedvenceink, a háziállatok

Miért jó, ha van háziállatotok, és mikor nem nektek való, hogy négylábú kedvencetek legyen? Összefoglaltuk, miért nagyszerű állatok közelében élni, és milyen szempontok alapján érdemes választani, ha meghoztátok a döntést.

Tovább
„Én leszek az első!” –  a versengés

„Én leszek az első!” – a versengés

A versengés mindennapi életünk része, amely jelen van a családban, a testvérek között, az óvodában, iskolában és minden fejlődési szakaszban másként fejeződik ki. Már egészen korán, kisgyermekkorban is megjelenik, hiszen a gyerekek versengenek szüleik szeretetéért, társaik megbecsüléséért, iskolai sikereikért, és ahogy nőnek, azért dolgoznak, hogy az adott társadalomban és kultúrában, amiben élnek, sikeresek legyenek.

Tovább
Játszva láss!

Játszva láss!

Szemüveges lett a gyerek? Játékos szemtornával segíthetsz neki, hogy ne kelljen évről évre emelni a dioptriát. Ha együtt végzitek a gyakorlatokat, neked is javulhat a látásod!

Tovább
Jól látod, kicsim?

Jól látod, kicsim?

Túl közelről nézi a tévét? Belehajol a rajzába? Győződj meg róla, hogy élesen lát-e a gyerek!

Tovább
Látásjavító ételek

Látásjavító ételek

Tudjuk, hogy a helyes táplálkozás az egészségmegőrzés alapja. Nézzük, mely ételek teszik élesebbé a látásunkat!

Tovább