Lexi & Magazine

Gyermek

Farsangoljunk!

Farsang és gyerek

A farsang a gyermekek életében nagyon kedvelt mulatság. Az óvodai, iskolai farsangi bál lehetőséget ad arra, hogy jelmezekbe, álarcokba bújjanak.  Minden gyermek szeretne egy kis időre olyanná válni, mint kedvenc mesehőse. Ki ne akarna egy hercegnő, Batman vagy épp valamilyen kedves állatfigura bőrébe bújni? Ez is egy szerepjáték, amely fontos a gyermekkorban. Nem is gondolnánk, de sok esetben olyan állatok jelmeze mögé rejtőznek, amelyek számukra igen fontos tulajdonságokat szimbolizálnak. Sőt előfordul, hogy még az állatok mozdulatait, hangját is utánozzák. A jelmez sokkal több, mint egy ruhadarab: a lélekről is árulkodik.

 

 

A jelmezkészítés dilemmái

A szülőknek nem kell kétségbeesni a közelgő farsangi mulatságok miatt, hiszen egyszerű anyagokból is mesés ruhákat lehet készíteni. Nem kell hozzá más, csak némi fantázia és kézügyesség. Nem szükséges feltétlenül profi jelmezkészítőtől vásárolnunk, hiszen ezek nagyon drágák. Ha megvan a motiváció, 1-2 kiegészítő megvásárlásával könnyedén elkészíthetjük mi is gyermekünk ruháját.

A legfontosabb, hogy ne a szülő döntse el, mi legyen a kicsi. Engedje, hogy a gyermeki fantázia szárnyra kapjon! Persze fontos, hogy közösen beszéljék át és valósítsák meg, amit elképzelt. Amennyiben a csemeténknek nincs ötlete, akkor együtt is ki lehet találni, mi legyen a farsangon.

A kényelem, a biztonság domináljon a készítéskor, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy olyat készítsünk, amelyben a gyermek jól érzi magát.

Aki pedig mégis kölcsönzésen töri a fejét, akkor nem árt időben lefoglalni a kívánt jelmezt, mert hamar elfogynak a kedvenc darabok.

 

Farsangra fel!

 

 

Kép forrása: learnenglishkids.britishcouncil.org; bkids.typepad.com ;lifeandstyle.alexandalexa.com

Címkék:        

Hozzászólások