Lexi & Magazine

Gyermek / Cseperedő

Családi fesztiválok júniusban

Június 13-15. Pápai Játékfesztivál – Pápa: A nemzetközi játékfesztiválon a közös játéké a főszerep, de helyet kapnak a gasztronómiai különlegességek, művészeti együttesek bemutatói, és lesz kézműves vásár is. A kicsik örömére lesz játékváros tengernyi játékkal és különleges játszóterekkel, hajóhintával, kisvonattal, vidámparkkal. Lufihajtogató bohóc, labdazsonglőr, óriásbábos mókázás, kalandpark ez csak néhány abból a sok szórakozási lehetőségből, melyet a fesztivál kínál.

Június 14-15. Kabóciádé Családi Fesztivál – Veszprém: Több helyszínen változatos programok várják a családokat. Zenés bábelőadások, diafilmvetítés, árnyjáték, éjszakai kalandtúra, szabadtéri játszóház és kézműves foglalkozások, interaktív bohócműsor és megannyi érdekes kaland várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Június 15. Bagaméri Családi Fesztivál – Kisújszállás: Meseelőadások, óriáscirkusz, zenés-táncos produkciók, kézműves foglalkozások, Paprika Jancsi csúzlizdája, ugrálóvárak, babakuckó, modellező bemutató, a Játékos tudomány című kiállítás és még sok más program több korosztály számára a városi családi napon. A tekergőtér érdekes és egyedi tervezésű játékain tallérokat lehet gyűjteni, melyekért ajándékokat vásárolhat minden ügyes gyermek. A szerencsések találkozhatnak a világ első idomított egerével az Egérparádéban. A nap sztárvendégei az Alma zenekar, Janicsák Veca és Vastag Csaba.

Június 15. Fertő-parti Lovas Fesztivál és Családi Lovasnap –  Fertőd: Most vasárnap lovak nyerítésétől lesz hangos az Esterházy-kastély udvara. Látványban és szórakozásban nem lesz hiány, az egész napos versenyeket változatos bemutatók is színesítik. Bátran állíthatjuk, érdemes lesz ellátogatni Fertődre, hiszen páratlan környezetben ámulhatunk e csodás állatok szépségén. Családi vetélkedőkre is be lehet nevezni: kergethetünk malacot, hajíthatunk sodrófát vagy patkót, és persze lovaglásban is megmérethetik magukat a gyerekek. Pihenésképpen lovagitorna-bemutatókat és zenés produkciókat is élvezhetünk.

Június 26-29. Kaláka Fesztivál – Eger: Az idei Kaláka Fesztiválra sok zenével, kézműves vásárral, táncházzal, kiállítással, filmvetítéssel és szórakoztató programok sokaságával készülnek a szervezők több helyszínen. Az Eszterházy-tér Parkszínpadán lesz a gyerekfesztivál, Kaláka- és Gryllus Vilmos-koncerttel, Babszem Jankó gyerekszínházzal. Többek között fellép a Csillaghúr együttes és az Eszter-lánc mesezenekar is.

Június 27-29. Víz, Zene, Virág Fesztivál - Tata: Hazánk legnagyobb családi fesztiválja idén is koncertek, kulturális, virág- és gyermekprogramok színes kavalkádjával várja az érkezőket. A Családi Showszínpadon sok más program mellett együtt tornázhat a család apraja-nagyja, nézhetünk bábszínházat, hallgathatunk bogármuzsikát, csodálhatunk mazsorett felvonulást, ugróköteleseket és showtáncosokat, vagy tombolhatunk az Alma együttes koncertjére. Az Öreg-tavon szökőkút, regatta-, sárkányhajó-, kajakverseny és más vízi programok várnak rátok. A fesztivál zárásaként vízi karneválban, tűzijátékban gyönyörködhettek.

Kép forrása: www.bbc.co.uk

Címkék:        

Hozzászólások