Lexi & Magazine

Gyermek

Óvodába megyünk!

Óvodába megyünk!

Már alig várod, hogy csemetéd ovis legyen? A legjobb intézményt szeretnéd kiválasztani? Íme néhány szempont, hogy mi alapján érdemes keresgélni! Sorozatunkban bemutatjuk a fő pedagógiai módszereket, irányzatokat.

Tovább
Bölcsődeválasztás egyszerűen

Bölcsődeválasztás egyszerűen

Minden anya életében eljön az a pillanat, amikor szeretve óvott gyerekét ki kell engednie karmai közül, hogy bölcsődébe adhassa. A bölcsőde kiválasztása sarkalatos lehet a gyerek lelki fejlődése szempontjából, éppen ezért néhány hasznos tanáccsal segítünk neked a választásban.

Tovább
Így fotózd a gyerekedet!

Így fotózd a gyerekedet!

Fogadjunk, hogy amióta csak megszületett a gyermeked, egyfolytában kattogtatod a fényképezőgépet, hogy dokumentáld, ahogy őrületes tempóban nő. Mindig van valami, amit meg kell örökítened; egyik napról a másikra sajátít el új dolgokat. Ha nem mindig vagy elégedett a képekkel, és szeretnél sokkal jobb fotókat készíteni, olvass tovább!

Tovább
A szorongás árnyékában

A szorongás árnyékában

Mindannyiunk életében vannak nehéz pillanatok, amikor félelmet, pánikot, szorongást érzünk. A kiváltó okok sokfélék lehetnek: nehéz élethelyzetek, változások, új élmények, kudarc vagy éppen veszteség.

Tovább
Kedvenceink, a háziállatok

Kedvenceink, a háziállatok

Miért jó, ha van háziállatotok, és mikor nem nektek való, hogy négylábú kedvencetek legyen? Összefoglaltuk, miért nagyszerű állatok közelében élni, és milyen szempontok alapján érdemes választani, ha meghoztátok a döntést.

Tovább
A gyermekem nem hajlandó húst enni

A gyermekem nem hajlandó húst enni

Nem emlékszem már pontosan, hogy mikor kezdődött. Elmúlt másfél éves, de talán még nem volt kettő. Az addig szeretett húslevesből mindent kért, csak a húst nem. Pedig úgy örültem annak idején, hogy ha már ilyen leveses, a finom, egészséges főtt husit is megeszi belőle. Örömöm nem tartott sokáig, és azóta sem jött el újra, csak néha-néha fellángol.

Tovább
A világháló tragikus áldozatai

A világháló tragikus áldozatai

Az elmúlt hónapokban jó pár tragikus és aggasztó hír járta körbe a világot öngyilkos tinédzserekről, akik az internetes zaklatások miatt vetettek véget életüknek. Visszagondoltam a gyerekkoromra, amikor ugyan még internet nem volt, de azért mi is cikiztük egymást. Az irodalomban is találkozhatunk ezzel: Nemecsek Ernő a többiek nyomására szintén saját bizonyítási vágyának esett áldozatául. Fehér Sára klinikai és mentálhigiénés gyermek szakpszichológussal beszélgettünk a kamaszkori problémákról.

Tovább
„Én leszek az első!” –  a versengés

„Én leszek az első!” – a versengés

A versengés mindennapi életünk része, amely jelen van a családban, a testvérek között, az óvodában, iskolában és minden fejlődési szakaszban másként fejeződik ki. Már egészen korán, kisgyermekkorban is megjelenik, hiszen a gyerekek versengenek szüleik szeretetéért, társaik megbecsüléséért, iskolai sikereikért, és ahogy nőnek, azért dolgoznak, hogy az adott társadalomban és kultúrában, amiben élnek, sikeresek legyenek.

Tovább
A képzelet szivárványszárnyai – Gyermekek fantáziavilága 2. rész

A képzelet szivárványszárnyai – Gyermekek fantáziavilága 2. rész

Füllentés és képzelt társak

Te is értetlenül állsz, amikor gyermeked kiutasít a szobájából, mert láthatatlan pajtásaival játszik? Már többször behívtak az iskolába, mert csemetéd színes, de annál képtelenebb történeteket mesél családi életetekről? Ne aggódj, ez természetes az ő korukban!

 

Tovább
Rajzfilmekbe csomagolt világunk

Rajzfilmekbe csomagolt világunk

Hercegre áhítozó királylányt, cuki állatkákat vagy csihi-puhit néz a gyerek? Nem mindegy! Tudd meg, hogy melyik rajzfilm milyen értékrendet sugall számára.

Tovább