Lexi & Magazine

Mi is babázunk / Kelengye

Etetőszékek kis lakásba

Sokan e két típust csupán kiegészítésként veszik meg a rendes etetőszékek mellé, hogy nyaraláson, nagyszülőknél vagy étteremben használják őket, pedig otthon is nagyszerűen beválhat mind az asztalhoz, mind a székhez rögzíthető fajta. Ezek használaton kívül könnyen leszerelhetők és elrakhatók, magunkkal vinni is könnyebb őket, ha elutazunk. Kis lakások esetén megoldás lehet az is, ha többfunkciós etetőszéket választunk, amelyek később kisasztallá és gyerekszékké alakíthatók; ezeket a bútorokat előbb-utóbb többnyire minden szülő beszerzi.     

                           

Asztalhoz rögzíthető etetőszékek

A leghelytakarékosabb változat az, amikor az asztal lapjához satuszerűen rögzítetek egy kis textilszéket. Érdemes egy műanyag tányéralátétet is alácsavarozni, hogy ne mozduljon el, és mindig védje az asztallapot. Az ilyen szék előnye, hogy a baba együtt ehet veletek, így hamarabb megtanulja, hogyan is kell egyedül enni. Emellett mivel rögzítve van az asztalhoz, nem borul fel vagy gurul el. Hátránya viszont, hogy nem tudod magad felé fordítani benne a babát, amikor eteted.

Nem csak evéshez használható, benne ülve az asztal lapján rajzolhat vagy gyurmázhat a kicsi. Anyagából adódóan mosógépben is mosható, csak kérdéses, hogy megszárad-e a következő etetésig. Átlagosan 15 kg-ig terhelhető, de egy ilyen súlyú baba ficergésétől már igencsak megremeg az asztal, ezért ekkor már érdemes székmagasítóra váltani.

Székre tehető etetőszékek

Az ilyen leszerelhető vagy kihajtható tálcával rendelkező székmagasítós etetőszéket erősen rá lehet rögzíteni a székre, nem mozdul el. Hátránya, hogy ezzel együtt a széket nem lehet betolni az asztal alá. Az ülés magassága változtatható, így az etetőszék együtt nő a gyerekkel. Később a tálcát levéve rendesen az asztalnál ehet a gyerek, használaton kívül pedig kisszék lehet belőle a gyerekszobában. Ebből a típusból kapható dönthető háttámlájú is, így akár már a hozzátáplálás kezdetétől használhatjátok. A székre tehető etetőszék általában műanyagból készül, vagyis könnyen tisztítható. Szét tudod szedni, vagy össze tudod csukni, akár mosogatógépbe is betehető. Létezik textilből készült típus is, ekkor a baba közvetlenül a széken ül.

Ez könnyű, kicsire összehajtogatható, akár retikülben is magaddal tudod vinni, viszont inkább csak ideiglenes megoldás például étteremben vagy vendégségben, ha a baba már stabilan ül. Ugyanez mondható el a pelenkázó táskából átalakítható székmagasítóról is: praktikus eszköz, de nem ajánlott mindennapos használatra.

A képek forrása: mumnme.net; kidstoysmalaysia.com; ko.aliexpress.com; www.pregnancyandbaby.com; 86hc.en.alibaba.com

Címkék:          

Hozzászólások