Lexi & Magazine

Kreatív

Kreatív húsvét – mert díszeket nem csak a boltban lehet venni

És ha már fészek, mi is lenne témábavágóbb, mint egy házi készítésű nyuszifészek. Ugye emlékszünk még, amikor gyerekkorunkban csillogó arccal kutakodtunk a finom csokitojások és egyéb nyalánkságok után? Szerezzük meg ezt az örömet a saját csemetéinknek is! 

Húsvéti nyuszifészek

Hozzávalók: lufi, háztartási keményítő, színes spárga.

Fújjuk fel a lufit! A spárgát áztassuk keményítős vízbe (ne spóroljunk a keményítővel!), majd tekerjük keresztül-kasul a lufin. Ha elkészült, kenjük még be egy adag keményítővel, majd hagyjuk megkötni (egy éjszaka általában elég). Reggel szúrjuk ki a lufit, és vágjunk egy ablakot a kész kosárkába. Fixáljuk a művünket valamilyen lakkal, és tölsük telis-tele édességgel.

Persze ahhoz, hogy legyen mit a fészekbe rakni, nem árt, ha a tojásfestésről sem feledkezünk meg. Ha szeretnénk idén valami különlegessel készülni, keressük meg férjünk-urunk elhordott nyakkendőit!

Tojásfestés nyakkendővel

Vizezzük be a tojásokat, és bugyoláljuk őket a nyakkendőbe. Kötözzük őket körbe jó szorosan spárgával, és dobjuk lobogó ecetes vízbe! Pár óra alatt a tojások átveszik a nyakkendő mintáját. Hagyjuk őket megszáradni, és fixáljuk lakkal!

Persze a rokonokról sem illik ilyenkor megfeledkezni, és az ünnepek remek alkalmat nyújtanak a házi készítésű képeslapokkal való pepecselésre. A legkisebbeknek is nagy örömet okozhat, és legalább lefoglalja őket, amíg mi az ünnepi menüvel bajlódunk!

 

Végezetül néhány ötlet az asztal mellé: 

Nyuszi alakú töltött tojás

Nyuszi alakúra hajtogatott szalvéta

 

 

Címkék: