Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Zöldcitromos banántorta

Zöldcitromos banántorta

Hozzávalók

30 dkg liszt

18 dkg barna cukor

12 dkg mazsola

1,5 dl zsírszegény natúr joghurt vagy krémtúró

1 tojás

1 darab banán

1 evőkanál citromlé

másfél kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál só

1 kávéskanál reszelt zöldcitromhéj

A tálaláshoz: banánszirom és reszelt zöldcitromhéj

A mázhoz:

12 dkg porcukor

2 kávéskanál zöldcitromlé

½ kávéskanál reszelt zöldcitromhéj

 

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük, majd egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport, hozzákeverjük a sót, a cukrot és a reszelt zöldcitromhéjat. Egy banánt pépesre törünk, és összekeverünk egy evőkanál citromlével. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ráöntjük a tojást, a pépes banánt, a mazsolát és a krémtúrót – mindezt összedolgozzuk. A tésztát a formába egyengetjük, ezt követően 45 percig sütjük. A tortát tíz percig pihentetjük, s rácsra tesszük. Ezután elkészítjük a mázat: szitálással fellazítjuk a porcukrot, elkeverjük citromlével, s hozzáadjuk a reszelt zöldcitromhéjat. A lágy krémet ráöntjük a tortára – figyeljünk arra, hogy mindenfelé jusson. A süteményt végül banánszirmokkal és vékonyra szeletelt zöldcitromhéjjal díszítjük. Tálalás előtt 15-20 percet pihentetjük, hogy kemény legyen a máz a tetején.

 

A kép forrása: dessert.food.com

Címkék:    

Hozzászólások