Lexi Babasztár játék

Lexi & Magazine

Életmód / Recept ma

Csirkemártás puliszkával

Csirkemártás puliszkával

Hozzávalók

Egy tálcányi csirkeszárny; 3 fej vöröshagyma; étolaj vagy sertészsír; paprikaőrlemény; 2-3 gerezd fokhagyma; két bögre tej; 3 evőkanál liszt

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, majd a zsiradékban üvegesre pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát és a megtisztított csirkeszárnyakat is. Felöntjük vízzel – úgy, hogy a húst ellepje. Forrásig főzzük, majd a tüzet alacsonyra állítjuk. Felaprítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a csirkeszárnyakhoz, s sózzuk, borsozzuk az ételt. Amikor a hús puha lesz, a fogás leve pedig sűrű, lisztből és tejből készült habarást öntünk rá. Folyamatos kavargatás mellett még 10 percig főzzük. Köretként puliszkát tálalunk.

 

A puliszka elkészítése

Hozzávalók: ¾ kg kukoricadara, 2 liter víz, só

A vizet megsózzuk, majd feltesszük főni – annyi sót kell használnunk ezúttal, hogy kóstoláskor elsózottnak érezzük a vizet! Ha a víz felforrt, kiöntjük a felét (és félretesszük), majd a maradék vizet visszahelyezzük a tűzre. Óvatosan beleöntjük a kukoricadarát, majd folyamatosan kevergetjük. Ha nagyon kemény, akkor még öntünk bele abból a vízből, melyet félretettünk. 15-20 percig főzzük. Végül egy fakanalat vízbe mártunk, s ezzel az edény oldaláról leválasztjuk a puliszkát, majd egy tányérra tesszük.

 

A kép forrása: erdely.ma

Címkék:      

Hozzászólások