Lexi & Magazine

Te&Én - A nap története

Kutyatörténet

Kutyatörténet

Egyik reggel egy kétségbeesett hölgy szólított le a panelek közötti járdán, hogy nem láttam-e a kutyusát. A kis fekete uszkár vak és több mint 10 éves. Én is keresni kezdtem a reggeli kávémmal a kezemben. Azt gondoltam, ha vak a kutya, csakis a közelben, pár méterre lehet tőlünk. Tévedtem.

Tovább
Nyaljuk és harapjuk! – 110 éves a fagylalttölcsér

Nyaljuk és harapjuk! – 110 éves a fagylalttölcsér

Nyáron, a tűző napon a forróságtól felhevült testünknek mi sem esik jobban, mint egy finom fagylalt, amit többnyire kehelyben vagy tölcsérben szoktunk elfogyasztani. De miért pont a tölcsér? Ez utóbbi történetének jártunk most utána.

Tovább
Boldog szülinapot, Lexi!

Boldog szülinapot, Lexi!

Egy évvel ezelőtt egy nyugodt délutánon az internetet bújva találtam rá egy hirdetésre: „lelkes újságírókat keres egy friss online női magazin”. El is küldtem az önéletrajzomat, mert úgy gondoltam, hogy mindig is ilyen helyen szerettem volna dolgozni. Ahol nincsenek még kitaposott utak, ahol a kreativitás szárnyalhat, ahol ott lehetek majd az alapkő letételénél, és elvághatom majd a képzeletbeli piros-fehér-zöld szalagot.

Tovább
Mutasd meg magad!

Mutasd meg magad!

Vajon a szépség miből ered? Mi számít tökéletesnek? Ki a tökéletes? Vajon Barbie és Ken tükrözi a tökéletes férfi-női sztereotípiát? Ami eltér a normától, az már nem számít?

Tovább
Harcos csöppségek

Harcos csöppségek

Elképesztő dolgokra vagyunk mi, emberek képesek a túlélésért, különösen a gyermekek. Tőlük rengeteget tanulhatunk, ha küzdelemről van szó. Magyarországon minden 12. gyerek koraszülött, a család és csöppségük harca az életben maradásért elképesztő és csodálatos.

Tovább
Hangolódjunk az ünnepekre!

Hangolódjunk az ünnepekre!

A hónapok csak úgy múlnak, a napok csak úgy peregnek. Sokan már ünnepi lázban égnek, pedig még 4 hét van az egyik legszebb ünnepig, a karácsonyig.

Tovább
Fronton túl

Fronton túl

Sokan nem is gondoljuk, milyen események történnek több ezer kilométerre tőlünk. Fogalmunk sincs, hogy miközben mi otthon a szeretteinkkel vagyunk, addig mások a mi életünkért, békénkért, védelmünkért cserébe önmagukat áldozzák fel.

Tovább
Amit másoknak adsz, magadnak adod

Amit másoknak adsz, magadnak adod

Néhány apró gesztus, odafigyelés a másikra, kis szívesség bearanyozhatja a napunkat. Örömet okozni másoknak a legnagyobb ajándék, melyet ember adhat. Főleg akkor, ha a kiszemelt nem is számít rá.

Tovább
Nyissuk ki szemünket

Nyissuk ki szemünket

„Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.” (Ralph Waldo Emerson)

Tovább
Öribari vs. nagy Ő

Öribari vs. nagy Ő

Észrevettétek már, hogy amikor a legjobb barátnőtök bepasizik, ti a süllyesztőbe kerültök? Miért nyernek általában kiütéssel a nagy Ők a legjobb barátnőkkel szemben bármelyik korosztályban, még a harmincasok körében is?

Tovább