Lexi & Magazine

Szellem

A szépségről

A racionális élet, amelyet néha túl közel engedünk magunkhoz, karcolásokat okoz, és nem (csak) fizikai értelemben eltör bennünket egy-két helyen. Ezek a törések előbb-utóbb kívül is meglátszanak. Gondoljunk az élet ráncaira, valamint arra, hogy az arcon a huszonéves mosoly sokaknál idővel eltűnik, ha nem figyelünk belül oda valamire.

A szépségünk befolyás alá kerül, lelkünk ereje gyengül, és talán bele is halnánk számos pillanatban, ha az őrangyalunk vagy mi magunk valahol benn, lelkünk középpontjában vissza nem billentenénk magunkat oda, ahol a helyünk van, a helyes útra.

 

 

A rossz utat mindig mi választjuk, de vajon a szépségünk elvesztéséért is mi vagyunk a felelősek?

Igen.  Nagyrészt.  Azzal, hogy az élet gyorsvonatát túl közel engedjük magunkhoz. Olyan ez, mint amikor a valóságban  sínek mellé állsz. Ne tedd! Ha túl közel állnál, az elhaladó vasúti kocsik meg tudnak sérteni, sőt még a szelük is be tud rántani. Ugyanígy okosan kell távolságot tartanunk bizonyos életbeli helyzetek sínjeitől is, amelyek „csak” a lelkünket sértenék meg, de az éppen elég.

Ha hagyjuk, hogy szépségünket, arcunkon az örök mosolyt befolyásolja egy rossz gondolat, egy más embertől elhangzó bántó szó, egy olyan lelki baj, ami feldúl bennünket, vagy netán egy fizikai baj, mert a szépségünk is megérzi ezt.

Ha hagyjuk ezt, mert akkor az élet bedob egy folyóba, amelyből csak úgy tudunk kijönni, hogy eleinte rábízzuk magunkat a sodrásra. Aztán amikor szembejön a megfelelő kőszikla, akkor kihasználjuk a helyzetet, és kimászunk a sodrásból valamiképpen.  Ám élhetünk úgy is, hogy e sodró folyóba ne essünk bele, ne rántson be az örvény.

Csak egyszerűen valósítsuk meg önmagunkat úgy, hogy a fehér lapot, amivel az elején indultunk, nem firkáljuk össze mindenféle buta döntésekkel. Hisz utólag mindig tudjuk, hogy a fehér lapot könnyebb fehérnek megőrizni, mint az összepiszkolódottat megtisztítani  életünk karcolásaitól. Ez utóbbi szinte lehetetlen, ám általában mégis lehet, viszont mindenképpen nagyobb munka kell hozzá, mint fehéren tartani.

A szépségedért te vagy a felelős, s ha belül szép vagy, akkor kívül is az leszel. De ha belülre engeded a rosszat, a durvaságot, engeded a rossz tulajdonságok elburjánzását, akkor bizony a külső szépség előbb-utóbb kívül is meg fog látszani esztétikailag, mert ami belül van, az megjelenik kívül is.

 

 

Mit tegyél most?

Nézz a tükörbe ott a falon, és nézz a lelked tükrébe ott belül! Hasonlítsd össze, melyik szebb! Ha belül szebb, mint kívül, akkor könnyű dolgod van: a külső követni fogja a belsőt. Ám, ha kívül vagy szebb, és belül nincs, amit szépnek láss, beleértve az egészséges önbizalmad és lelkierőd, akkor kezdj el gyorsan dolgozni magadon, mert ha elhanyagolod magad, akkor előbb-utóbb kívülre is kivetül a belső baj.

Mivel minden belülről indul kifelé, ezért a szépség első kulcsmondata az, hogy lelked mindig legyen varázslatosan tükörsimára tisztítva. Ettől jó neked belül. Ezután lassan, de biztosan kívül is széppé válsz, s ez csodálatosan kivetül a környezetedre is. Hiszen ha te jól érzed magad, mások is jól érzik magukat a jelenlétedben, s így a szépség belsődből nemcsak arcodra, testedre, hanem környezetedre is kisugárzik. Ilyen egyszerű ez.

 www.angyalkozpont.hu

 Fotók: Daszkalopulosz Thanaszisz

Címkék:    

Hozzászólások