Lexi & Magazine

Szellem

Közelebb a lelkünkhöz

Húsz éve az ember lelkével a hétköznapokban a kutya sem foglalkozott.  Az emberek úgy éltek egymás mellett, hogy nagyjából el voltak egymással, a lelkük mélyebb megfigyelgetése nélkül is. Akkoriban voltak az agykontrolltanfolyamok, meg néhány kemény pszichológiai módszer, melyet ha elsajátítottál, akkor adott körülmények között valahogy el tudtál evickélni. Az üzleti élet tárgyközpontú volt.

Ma mindenki a lelkünket ápolja finom spirituális és vad tudományos szempontú tanfolyamokon, kurzusokon, fejtágítókon, valamint lélektisztító kúrákon. Jót akarnak, megmutatva, hogyan tegyük jobbá a hétköznapjainkat. Ám néha sok ez nekünk. Az üzleti életben is tűéles pontosságú, előre jól kidolgozott „kommunikációval” közelítenek meg, hogy biztosan megvedd a tárgyat vagy szolgáltatást. Lehet, épp azt, amit korábban nem szerettél volna.  Ma már a vevő lelke a fontos egy eladásnál, és ha 20 másodpercen belül nincs kiszolgálva, de legalábbis nincs fültől fülig érő mosoly a boltos arcán, akkor baj van.

Ezen furcsaságok mellett is jó dolgunk van a mindennapokban:

- Főleg, ha észrevesszük, kinek segíthetünk.

- Ha képesek vagyunk rámosolyogni az emberekre, amikor látjuk, hogy szívességet tesznek nekünk. Amikor megállnak a zebránál a kocsival, és átengednek minket. Bár kötelessége lenne mindenkinek, de örüljünk már ennek is.

- Ha képesek és leginkább hajlandók vagyunk észrevenni a természet gyönyörűségét az évszakok változásának tükrében.

- Ha hajlandók vagyunk észrevenni, hogy ma már finomabb a világ, s figyelmesebbek, jobbak az emberek. Kedvesebben szólnak hozzánk, és jobbá tesszük egymás életét.

Igaz, vannak, akik még nem teszik, csak „kommunikálják”. Hál’ istennek azonban sokan vannak, akik nem mondják, csak egyszerűen megteszik neked és nekem. Mi is tegyük ezt viszont! Így jó ez mindenkinek.

Egyszerűen a pillanatok megélésén van a hangsúly. Tudnunk kell jól, szeretettel, örömmel venni az élet jelentős és kis lépéseit, lépcsőit. Ebből is látjuk, hogy a hétköznapok nem szürkék, amelyek minden percében vár valahol bennünket egy apró vagy nagyobb öröm. De csak akkor, ha az elénk tett csekkek mögül hajlandók vagyunk észrevenni ezen ajándékokat.

Itt az idő  lelkünk jobb megfigyelésére, hogy a régi rossz beidegződéseket lerakjuk, egónkat lefaragjuk, a régi karmákat eltüntessük, sorsunkat megváltoztassuk. Nem az eladási technikákon és sok esetben nem a tanfolyamokon múlik a változás, hanem csakis rajtad. Ha rendbe rakod magad, és tudod kezelni a hétköznapok hullámvölgyeit, akkor jó dolgod van.

A régi időkből a dolgok tudati megközelítése, életünk kezelése átköltözött a lelki oldalra. A lényeg, hogy végre boldogan lássuk a pillanatokat, amelyekben mindannyian tudjuk, érezzük, hogy nekem is jó, és a másiknak is jó.

Jobb, ha kihasználjuk e pillanatot, mert nem fog visszajönni ilyen csodásan még egyszer, ahogyan kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba, ugyanazon csepp vízzel találkozva lépni. Ezért most vegyük észre ezt a vízcseppet, a segítő lehetőséget, és azt, hogy mi mikor segíthetünk. Halljuk meg az éneklő kismadarat a fán. Vegyük észre azt, hogy nekünk most ebben a helyzetben mi az, amitől mégis jobb.

 A kép forrása: soul-amp.blogspot.hu

 www.Angyalkozpont.hu

 

Címkék:    

Hozzászólások