Lexi & Magazine

Szellem

A lelki társ – Örökkön-örökké

Minden emberben megvan a lelki társ utáni vágyakozás, és keresi is ezt a személyt, de kevesen hiszik, hogy meg is találják. A lelki társak olyan okok miatt bukkanhatnak fel az életünkben, amelyek gyakran a lélek földi létének céljaival, előrelépésükkel kapcsolatosak. Teljessé teszik az életünket azzal, hogy feltétlen szeretetet közvetítenek felénk, és mellettünk állnak a nehéz időkben. Váratlanul, kopogtatás nélkül lépnek az életünkbe, összhangban a saját történéseinkkel, mintha valamilyen spirituális vonzástörvény vezérelné a dolgot. Amikor az ok, amely hozzánk vonzotta őket, megszűnik, szabadon dönthetnek, hogy velünk maradnak, vagy továbblépnek. Ha csak egyikük is velünk marad életünk hátralévő részében, mint mély lelki társ, az áldás, amiért hálásnak kell lennünk.

Sok ember azt gondolja, hogy mindenkinek csak egy lelki társa lehet – a szerelmük. Valójában egy személynek több lelki társa is lehet. Minél régebbi a lelke, annál több. A lelki társunk nagyon jól ismer minket, rengeteg erős és közös élményünk van. Összetalálkozni azzal a személlyel, akivel teljes hullámhosszon vagyunk, mindegy, hogy elsőre vagy egy másik életünkben, mindenképpen különleges érzelmi élmény. Hatalmas erőt érzünk, megáll egy pillanatra az idő. Érezhetjük, hogy már régóta ismerjük az illetőt, anélkül, hogy korábban valaha is találkoztunk volna. Úgy tapasztalhatjuk, nem akarunk soha többé elválni tőle. A megfelelni akarással kapcsolatos félelmünk elszáll, nem tartunk attól, hogy önmagunk lenni, könnyen át tudjuk lépni a lelki gátakat. Az első pillanattól azt érezzük, oka volt annak, hogy megismertük a másikat. Egy „ikerpár” képes önmagáért szeretni a másikat, miivel érzelmileg és lelkileg azonosak. Mindig látják, mi a jó a másiknak, és segíteni is szeretnének egymásnak a lelki fejlődésben.

A lelki társunkat olykor csak egy-két személyes találkozás után ismerhetjük fel. Ilyenkor féltékenységet is érezhetünk, ha más emberekkel már jó kapcsolatot ápol. A lelki kapcsolatra ebben az esetben kicsit később derül fény. Néhány találkozás múltán már jól érezzük magunkat egymás társaságában, hiszen rengeteg régi jó élmény (még ha nem is emlékszünk rá, hogy mi) köt össze bennünket. A lelki társak érdeklődési területei is azonosak. Kutatások bizonyítják, hogy az „ikerpárok” írása, gondolatvilága és testfelépítése nem sokban különböznek a másiktól, valamint öltözködésük, humoruk is hasonló.

A lelki társakkal kapcsolatban az időnek és a távolságnak nincs nagy jelentősége. Ha lelki társunkat évente egyszer látjuk, az újabb találkozáskor is úgy érezzük, mintha sohasem váltunk volna el.

Ha egy lelki társunk a kedvesünk – mert ne feledjük el, lelki társ lehet jó barát, azonos nemű rokon vagy ismerős is – a szerelmen túl valami hatalmasabb és tartósabb köteléket is ki tudunk alakítani, mélyebb érzéseket és szenvedélyt is megélhetünk.

 

„Az igaz barátság olyan tökéletesen egyesít két lelket, hogy azok tükrözik a nagy egész egységét és annak isteni természetét." /Jogananda/

 


A kép forrása: fullhdwallpapers.in

 

 

 

 

 

Címkék:  

Hozzászólások