Lexi & Magazine

Szellem

Adni-kapni tudni, avagy az Aranykor visszatért

Amit küldünk: jó érzést, szeretetet, imát, áldást, mantrát, jó kívánságot, azok mind visszatérnek egyszer az életünkbe.

Amit adunk, visszakapjuk, és azt kapjuk vissza, amit adtunk. Tehát ha jót adunk, jót kapunk vissza.
Azonban amikor ajándékot adunk, mindig fontos, hogy ki ne használjanak bennünket a túlzott igényekkel. Nekünk kell mindig tudnunk, éreznünk, kinek mi jár.

Azzal, hogy adunk, magunk is kivirágzunk. A forrás, amelyből adunk, attól bő, hogy a földön állunk, és ízleljük bő nedvét… Nem szabad azonban nagyon elszállnunk, lelki utunkról letérnünk, mert elapad a forrás, vagy túl távol kerül tőlünk. Vagyis: ha a gazdagság, a jólét elvinne bennünket, akkor bizony ez rossz hatással van – nemcsak ránk, hanem másokra is. Ha azonban a gazdagság, a jólét felemel, s csak annyira tart a föld felett, hogy átlátjuk saját sorsunkat és dolgunkat, illetve másokét, és ahhoz hozzá tudunk tenni, akkor bizony jó helyen vagyunk. Éppen jelen vagyunk. A mában jelen vagyunk azzal, hogy vesszük a jeleket. Magunktól. Másoktól. A jelenünk olyannak hat, amilyennek mi szeretnénk.

Amikor elérkezünk racionális életünkben a káoszhoz, akkor egy kapuhoz érünk. Ha beleveszünk a káoszba, akkor bajba kerülünk, s ez fizikai jelek (például: betegség), tünetek formájában is megvalósul, és az egészet (a minden teljességét) nem látjuk meg – annak ellenére, hogy ott van a szemünk előtt. Ám ha megtaláljuk önmagunkat a káosz közepén, akkor minden egy nagy egésszé formálódik bennünk, és a bajok elmúlnak.

Ez a teremtés időszakának a lényege, hogy amit kitalálunk, megvalósul. Mi a teremtés időszaka? Aranykor. (Későbbi írásokban még szót ejtünk az Aranykorról.) Mi a teremtés módja? Kitaláljuk, megrendeljük, és hisszük, sőt tudjuk, hogy meg fog érkezni, elfogadjuk. Az emberek történelmileg mást tanultak a teremtésről, de napjainkban számos csodálatos példa bizonyítja a fenti sorokat. Egyes embereknél – bizony nem is kevésnél – felragyogott már az Aranykor, e kor eljövetele nem feltétlenül csak anyagi meggazdagodást jelent, hanem a lelki gazdagságot is. Csak merni kell látni a dolog megvalósulását. Ennyi az egész, és végig pozitív gondolatokkal támogatni, amíg vágyból valóság lesz. Teremtés = itt terem az én teremben.

Amikor jelentkezünk, felfelé mutatunk, mintha Istennel kerülnénk „rádióadásba”, és mi vagyunk a vevő. A kezünk jelen a „most”-ban van. A pillanatot éljük ott most meg. Adunk és kapunk.

 

A kép forrása: www.virginmedia.com

 

 

Címkék:            

Hozzászólások