Lexi & Magazine

Szellem

Testünk lelki energiája

A fizikai testünktől egész távolra nyúlik. Az aura is mutatja ezt, ami szintén lélek: az érzékeny emberek számára érzékelhető. Oldalirányba egy átlagember általában 1-2 méter széles aurával rendelkezik a test fizikai létén túli mértékben. Felfelé általában a legmagasabb az auránk, hiszen lelkünk felfelé tartja a kapcsolatot az univerzummal. Egy átlagemberé lehet akár 10 méteres is. Egy tiszta tudatos ember több 10 vagy még 100 méteres aurával is rendelkezhet. A repülők radarjain állítólag be lehet állítani, hogy a magasabb szellemiségű emberek auráját, kisugárzását lássák. Ugyanez az aura lefelé is megvan, a föld alá benyúlik, hiszen a Földanyával is kapcsolatban állunk. Energiánk tehát mindenfelé érezhető. Amikor 2 ember egymás mellé áll, akkor auráik összeérnek, egymásba simulnak. Ha szimpatikusak egymásnak, vagy lelkileg hasonlóak, akkor örülnek egymásnak, ha egyiknek alacsonyabb az energiaszintje, rosszkedvű, akkor ezt a mellé álló magasabb energiaszintű, jókedvű meg fogja érezni. Hirtelen fáradtsággal vagy a jókedve romlásával, esetleg hirtelen elöntő negatív gondolatokkal.

Gondoljunk arra, hogy reggel átlagos, jó hangulatban vagyunk. Ha leülünk a buszon egy feldúlt vagy ideges ember mellé, akin kifelé nem is biztos, hogy látszik a zaklatottsága, de előbb-utóbb mi is átvesszük a szorongását vagy ingerültségét – amiben éppen van. Nem biztos, hogy tudjuk, mi a bajunk, csak azt érezzük, mintha elszökkenne az energiánk, pedig csak ülünk a buszon. A jókedvünk is elillan. Ezért kellemetlen néha felülni egy tömegközlekedési eszközre, mert az addig nyugodt reggelünket esetleg egy mellettünk álló vagy ülő stresszes, idegesebb ember elviheti anélkül, hogy egy szót is szólna, vagy bármilyen testi-szóbeli gesztust is tenne felénk. Csak érezzük, hogy ott nagyon rossz lenni, a mellett az ember mellett. Előbb-utóbb mi is zaklatottak lehetünk, és rossz gondolatok indulhatnak el, ha nem figyelünk oda magunkra.

Ugyanennek a fordítottja igaz arra, amikor egy sokat meditáló, de legalábbis önmagával és másokkal tudatosan foglalkozó, az emberi szeretetet boldogan árasztó, az életet jól megélő ember mellé ülünk le. Ilyenkor átvesszük békés energiáit. Amikor a 14. Dalai Lámát személyesen láttam, azt a végtelen nyugalmat az egész stadion átvette. Olyan felemelő érzés, amit más nagy mestereknél is lehet érezni: ugyanilyen erő és energia árad Bagdi Bella dalaiból és meditációiból. Müller Péter előadásán is hasonlót éreztem. Amint leült az üres színpadon, hogy előadást tartson, és lassacskán terjedt szét a jó energia a teremben. Amikor Szepes Mária műveit olvassuk, vagy visszanézzük a róla készült riportokat, érezzük azt a belső nyugalmat és tudást, bölcsességet, amely megmutatkozik. Barátom, Jeszenszky István is ilyen békét és szeretetet hordoz, hiszen belül rendben van. Természetes, és a rend kisugárzik. Sorolhatnám még a hozzájuk hasonló csodálatos embereket. Akiknek szinte ragyog a szeme. A mosoly és a mély univerzális mindenség látszik benne. Amikor a közelükben vagyunk, feltöltenek bennünket energiával. Mint a gyermekek is teszik, akik ártatlanok és mentesek a sok stresszel járó társadalmi elvárásoktól.

Sajnos a sok stresszel a ragyogás elveszhet azoknál, akik nem figyelnek oda. Tudnunk kell, hogy kisugárzik a rendetlenség is, illetve érezhető a kisugárzás hiánya. Szinte szívják a mi energiánkat az ilyen emberek. Ezért érdemes lelkünket s ezáltal életünket is rendbe tenni, hogy ne jussunk a sorsukra. Figyelni kell és elcsípni a kis vagy nagy, önmagunknak vagy másoknak tett hazugságainkat. Azokat a becsapásokat, melyek a hétköznapokban állandó tévúton tartanak bennünket. Amikor egy-egy ilyen önbecsapásra rájövünk, akkor kitisztul a világ, mintha a ködből napfényre lépnénk, visszatérve eredeti utunkra, ösvényünkre. Kilépve a sötét, ködös erdőből a napfény még lehet, hogy vakít az elején, és akkor meg azért nem látunk egy darabig, de érezhető a szeretet áradása bennünk, és újra isteni szabadságunkat élhetjük meg.

Ezért érdemes minden nap leülni munka után pár percre, magunkban. Ezzel ki tudjuk szűrni azokat a rosszabbá váló energiáinkat, melyeket a nap folyamán a bennünket ért stresszes helyzetek vagy az esetleg mellénk kerülő rossz energiájú emberek okoztak. Természetesen nem bántani kell őket, és nem szabad szidni, csak megállapítani magunkban, és legalább önmagunkat rendbe rakni. Belül. Hiszen őket mi nem változtathatjuk meg. Csak ők magukat. Mi viszont magunkat. Ez a jó kisugárzásunk másokra is kiterjed. Nekünk csak ezzel kell foglalkoznunk. Magunkat rendben tartani.

A ruhánkon (is) viseljük energiánkat. Ha a ruhánkat más felveszi, akkor bizony a mi energiánkat fogja (részben) hordani. Kihat rá is. Mivel sokan vagyunk, akik jobban érezzük az energiákat, többször egybevetettük már hasonló tapasztalatainkat. Megtanultuk ezt, s ezért sem szoktuk mások ruháit hordani. Nem vásárolunk turkálóból, ahol más levetett energiái is ott vannak. Anyagilag lehet megtakarítás, de jusson eszünkbe, hogy a ruhával mit veszünk magunkra.

Az egyik legjobb példa az volt, amikor valaki kölcsönadta egyik ruhadarabját, s azon a napon, amikor azt hordtam, csupa olyan furcsa esemény történt velem, ami általában vele szokott, s velem (se a ruha felvétele előtt, sem a levétele után) sosem. Mert a ruha hozta annak a személynek az energiáját, mondjuk így programját, akitől kaptam. Ez a program kihatott rám is. Energiánk lenyomata minden hordott és gyakran használt tárgyunkban (ékszer, szemüveg, toll, cipő, takaró stb.) is ott van.

A Kundun című életrajzi filmben dokumentálták, hogy a Dalai Láma azért tudta kisgyermekként beazonosítani az előző láma tárgyait, szemüvegét, ruhadarabjait stb., mert érezte az azokból áradó energiát. Mivel ő hordta azokat előző életében, így könnyű dolga volt megismerni azokat. Csak az energiát kellett éreznie.

Persze egy átlagember energiaérzékelését nagyban gyengíti a mai modern világ, a számítógépek, az utcán, a zajban, stresszben töltött órák, amikor mindenki energiájával találkozunk. Életünk azonban ezért szép és izgalmas, hogy itt, a földi lélekiskolánkban úgy tanuljunk meg dolgokat, hogy mások zavarnak minket, és mi is zavarunk másokat.

Rajtunk áll, hogy az életet zavarásnak vagy szeretetnek fogjuk fel.

 

ujaranykor.hupont.hu

 

A képek forrása: www.hinduhumanrights.info ; hearinggold.com

 

Címkék:      

Hozzászólások