Lexi & Magazine

Szellem

A dicséret ereje

A régi, iskolában elvégzett kísérletünkhöz hasonlóan betekerte vattával, s vízbe tette őket, külön-külön, egy-egy tartóba. Mindegyik más-más szobába került. A szobákba napközben senki nem ment be, csak a kísérletvezető. Az egyik magocskát jól megszidta, mindenféle negatívumot mondott neki. A másik magocskának viszont csupa gyönyörű, szeretetteljes, jó szóval beszélt. Láss csodát: hetekkel később, amikor kihozta őket, szemmel látható volt a különbség. A szidott, addig mag egy beteg, pici kórót hozott világra. Míg a másik magocska, amit szeretettel vett körül gazdája, kétszer akkorára nőtt, és egészséges, szép szára, levélkéi lettek. A növény víz alapú, s a víz, melyben eredetileg is volt, szintén átvette azt a rossz, illetve jó rezgést – az alapján, amit kapott –, így a virágocska is ekként „cselekedett”, hiszen a szavaknak, gondolatoknak is energiájuk van. A jóknak magasabb frekvenciájú, a negatív szavaknak alacsony frekvenciájú. Ha szidjuk, pusztul, ha dicsérjük, épül.

Bizonyára sokak számára ismerős az a könyv, amely a víz kristályairól és az őket érő energiák hatásairól szól. Tudósok lefagyasztják a víz molekuláit, és megnézik, milyen alakúak. Rengeteg fotóval van illusztrálva, hogy milyen a víz molekulája, ha szidják, s milyen, ha dicsérik, milyen, amikor Mozartot vagy Bachot játszanak neki, s milyen, ha ilyen vagy olyan pozitív vagy negatív környezetbe kerül. Bizony a jó, egészséges víz – mint például a patakból származó, illetve az, amelyikhez imádkoznak, vagy csak egyszerűen a palack oldalára egy pozitív szót írtak (például azt, hogy „szeretlek”) – sokkal gyönyörűbb fotóképet mutat, mint a poshadt, beteg vizek. Mivel minden víz alapú itt, a Földön, így ez a tulajdonságváltozás kimutatható minden természeti lény (növény, állat, ember) víz kristályaiban. A pozitív és negatív behatások belül azonnal, de idővel láthatóan kívül is megjelennek.

A könyv leírja, hogy Japánban egy külsőleg és molekulakép szempontjából is nagyon szennyezett, rettenetesen kinéző tavat 100 ember körbevett, és imádkoztak neki, hozzá. Láss csodát: a közös imádkozás jót tett. A tó láthatóan és kristályállagát tekintve is megváltozott. Szebb lett.

Ugyanez igaz az állatokra és az emberekre is. Épp a napokban olvastam egy kedvenc írónőm cikkét, amelyben elmesélte, hogy egy barátnője rákos volt, orvosi kezelésre várt. Miután a barátai elhatározták, hogy imádkoznak érte (mert az ima nagyon jó gyógyító), a nőnek az újabb vizsgálatai azt mutatták, hogy szükségtelen az orvosi beavatkozás. Pedig még a szervezett ima el sem kezdődött, de mindegyikőjük a szervezés során már pozitívan gondolt a nőre, és úgy látta, hogy egészséges. Hiszen ez a lényeg, hogy miként szeretnénk.

 

Nos, lássuk, mire kell figyelnünk a hétköznapjainkban!

A szidás: minden egyes rossz szó, negatív gondolat, rosszindulatú vagy akár akaratlan, bántó elszólás, az iskolások felesleges büntetése, rosszul megválasztott értékelése, a munkahelyeken a kollégák szükségtelen stresszben tartása amiatt, hogy mindig túlságos elvárásokkal vannak irántuk, vagy negatívan nyilatkoznak a munkájukról (pedig rendesen elvégezték azt), betegséget okoz. Először lelkileg zavar minket, ha megbántanak, vagy ha igazságtalanok velünk. Sőt, az is rossz, ha a sikereinket, ügyességünket elfelejtik észrevenni a tanárok, a főnökök vagy embertársaink, bármilyen élethelyzetben. Ha ez hosszú távon folytatódik, akkor komoly önbizalomhiányt, sőt, pszichés betegségeket és később testi tüneteket is okozhat. Ha ezek a tanárok, nevelők, főnökök vagy bármilyen csoport emberei visszaemlékeznének, és felismernék, hogy velük is ezt tették tanáraik, szüleik vagy főnökeik – hogy ok nélkül, de legalábbis nem megfelelőképpen értékelték őket, és ezért váltak olyanná, hogy ők is bántják a másikat –, akkor bizonyára abbahagynák ezt a viselkedést.

Dicséret: Akit dicsérnek, az felmagasztaltatik. Ha mindenki felé szeretettel, jó szándékkal közeledünk, örülünk neki, dicsérjük, megkeressük a jó oldalát, és kiemeljük azt, akkor jól lesz ő is. Vagyis egészségessé válik. Ha jót gondolunk magunkról és az életünkről, a világról, a földről, akkor bizony ez fog visszatükröződni. Ha elhisszük, hogy jók vagyunk, egészségesek, akkor bizony ez történik belül is. Hiszen az emberi test 70%-a víz. A fenti „programozás” is sikerülni fog. Tegyük ezt az egész bolygónkkal, melynek szintén több mint 70%-a víz, s megváltozik az életünk. Ezért, ha lelkileg és testileg egészséges gyerekeket, felnőtteket szeretnénk, akkor ehhez sokat kell őket dicsérni minden életkorban. Emellett, ha a munkahelyeken egészséges, hosszú ideig jól dolgozó kollégákat szeretnének a főnökök, akkor pozitívan is álljanak hozzájuk!

Amerikából egy jó példát mindenképpen érdemes átvenni: ott minden gyereket sztárnak tekintenek. Az egyiket matekból, mert jól számol, a másikat jó rajzai miatt. Ha netán valaki nem az iskolapadban tudja kimutatni képességeit, akkor pl. a kézilabdában mutatott tehetsége miatt tekintik sztárnak. Legyen ez így a mi iskoláinkban és munkahelyeinken is, kiemelve mindenkinek az erősségét. Hiszen mindenkinek van. Ha a tanárok minden gyerekben a jót látnák, és a réges-régen elavult, egyenlőtlen és kimutathatóan stresszt okozó osztályozási rendszert mindörökre eltörölnék, akkor gyermekeink boldogabbak lennének, s ez egyenesen hozná, hogy felnőttként is egészséges társadalmat alkotnának. Ha a felnőtt társadalomban a munkahelyeken nem a hibát, hanem a sikert, a munkatársak ügyességét nézik, akkor a cégek is felvirágoznak. De ehhez ebben először el kell kezdeni hinni. Szeretettel.

ujaranykor.hupont.hu 

 

A kép forrása: www.emoto-peace-project.com

Címkék:            

Hozzászólások