Lexi & Magazine

Szellem

Magasabb energiák

Magasabb energia szintet lehet elérni szeretetteljes, pozitív gondolatokkal, békés, nyugodt, magára és másokra odafigyelő életstílussal, továbbá építő, jó szándékú és a változást elősegítő, beengedő szemlélettel, vagyis a testi-lelki-szellemi harmónia megtalálásával – a testre külön odafigyelve, mint lelkünk, szellemünk fontos földi kísérőjére. Az egészséges táplálkozás, minél kevesebb hússal és édességgel, de rengeteg folyadékkal, a lúgos ételek nagyobb arányú fogyasztásával, napközben tetszőleges mennyiségben, az esti könnyed, kevés étkezés levezetésképpen emeli a rezgésszintünket. Megfelelő testedzéssel előrébb juthatunk az életutunkon. Ezáltal meghosszabbítjuk életünket. A természetjárás mint a 4 elemmel való találkozás, valamint a természetről szóló és lelkileg építő filmek nézése mind jót hoznak nekünk. Mások megáldása, az ima, a pozitív mantrák (mindegy, milyen vallás vagy gondolkodásmód mentén vagy függetlenül tőlük teszed) mind-mind magasabb energiákhoz juttatnak. Ha teheted, utazz sokat! A meditáció bármely módja, a nyugtató, kevésbé lüktető zenék, a sok szerelmeskedés kedvesünkkel, békés pihenések, a szeretetteljes együttlétek, a boldog lelki pillanatok megteremtése másoknak, és magunknak, a spontán helyzetű segítség, a foglalkozás magunkkal és ebből kifolyólag másokkal mind jó hatással van ránk. Sőt, feltölt a pozitív, jó munkahely is, az olyan munka, melyet szeretünk végezni, a jó szándékú társaság, a belső rendrakás és a külső fizikai rendben való élet mind-mind építenek.

Fejlődést akadályozó, változást lassító, energiát lehúzó tényezők a fent említettek ellentétei, valamint a káromkodás, a negatív, pesszimista gondolkodás, a dohányzás, a mértéktelen italozás, az ajzószerek használata, a pletykálkodás, a fluoridos fogkrémek, a gyorsétkezdék, a tévé, a meccsek, a stressz, a reklámok cél nélküli bámulása, magunk vagy mások szidása, bántása. Ezek mind lelkileg, mind testileg lehúzzák az embert.

Rossz szokások, mint például a felesleges „shoppingolás” (szorítkozzunk minél kevesebb időt tölteni vele, és tényleg csak a papírunkon levő termékeket megvenni), az interneten való felesleges böngészés a katalógusokban. A mobiltelefon percenként való nézegetése, hogy keresett-e valaki, és csak azért írni valakinek, hogy magunkra vonjuk a figyelmet, pedig semmi hasznos mondanivalónk nincs. Mások lelki lehúzása például játszmákkal, negatív, bizalmatlan vagy túlságosan személyeskedő odafigyeléssel. A tévénézés, internetezés, telefonálás, amikor nem hagyunk (másoknak és) magunknak, a lelki érzéseinknek, gondolatainknak időt, teret, lehetőséget, vagyis amikor menekülünk önmagunktól a külső világba. A káros szenvedélyek minden formája árt, ahogy nevük is mondja, beleértve a felesleges, nagy tételben való gyűjtő- és az értelmetlen játékszenvedélyt is. Az éjszakai táplálkozás, gyakori nassolás, savas étkezés mind lehúznak energetikailag.

A fenti összegyűjtött tevékenységek, szokások csak leszűkítve mutatják a sokféle tennivalót, hogy mit ajánlott tenni, és mit nem. Ez személyenként változhat. Hiszen egy anorexiás például egyen bármikor, bármit, mert meghalhat, ha nem eszik.

Ahhoz, hogy ébren legyél, az alvást is meg kell tanulni. Ahhoz, hogy élvezhesd a napfényt, az éjszakát is meg kell élni és ismerni. Ahhoz, hogy örülni tudj, a rosszat is át kellett élned. De természetesen mértékkel mindenben – s a jó és rossz viszonylagos.

Pozitív építő életmód és gondolkodás az, ha úgy élsz, ahogy neked és mindenkinek jó. Szeretetteljesen, tudatosan, bölcsen, boldogan, felszabadultan, vidáman, életrevalóan. Sorsvezetőd ez legyen.

Egy: bent rend és csend. Lent, mint fent.

Kettő: ketten párban, jó szándékban.

Isten minden és semmi egyben s bennem.

 

 

Ujaranykor.hupont.hu

 

A kép forrása: ujaranykor.hupont.hu

 

Címkék:          

Hozzászólások