Lexi Babasztár játék

Lexi & Magazine

Szellem

Megfelelni vagy nem megfelelni? Ez itt a kérdés!

Megfelelni vagy nem megfelelni? Ez itt a kérdés!

Vágytál már arra, hogy mindenki szeressen, hogy elfogadjanak, elismerjenek? Érezted már azt, hogy valamit feladsz magadban, csak azért, hogy olyan legyél a többiek szemében, amilyen épp nem vagy? Törekedtél a maximalizmusra, olyan dolgokban is, amelyekhez nem értesz? Megfelelni, annyit jelent, mint eleget tenni a családnak, társaidnak, barátaidnak, a főnöködnek vagy épp a párodnak, miközben lehet, hogy a saját értékeidnek mondasz ellent, és közben elfelejted, ki is vagy, és mit szeretnél valójában.

Tovább
A szépség definíciója, avagy „Mitől döglik a légy?”

A szépség definíciója, avagy „Mitől döglik a légy?”

Szerda este mindenki azért gyűlt össze egy budapesti szórakozóhely alagsorában, hogy megtudja, mi a szexuális vonzerő titka. Honnan is ered a szépség megítélése, és egyáltalán mi befolyásolja a párválasztást. Az előadás iránt oly nagy volt az érdeklődés, hogy két turnusban tartották meg, csak azért, hogy minden jelentkező számára fény derülhessen a titokra.

Tovább
A hit arcai

A hit arcai

A „hit” szót általában valamely vallás – de többnyire az Istenhit – gyakorlásához kötjük, azonban ez a kifejezés sok minden mást is magában hordozhat, egyéntől függően.

Tovább
Muzulmán zarándokhely a Rózsadombon

Muzulmán zarándokhely a Rózsadombon

Kevesen tudják, hogy Budapesten a Margit hídtól 5 perc sétára van egy iszlám zarándokhely meseszép rózsakerttel és pazar kilátással a városra. A Rózsadomb keleti lejtőjén Gül Baba türbéje emlékeztet arra az időre, amikor Magyarország jelentős része török uralom alatt állott. De ki volt Gül Baba, és mit jelent a türbe szó?

Tovább
Ezt a lovat akartad?

Ezt a lovat akartad?

Tudok egy olyan klubról, amelyhez senki nem akar csatlakozni, mégis rengeteg édesanya válik tagjává a szülés utáni érzelmi stresszt követően. Nincs jele, nincs rajongói oldala, nincs cinkos kézfogás, sőt, ha sétálsz az utcán, soha nem is tudod meg, ha épp a klubtársad ment el melletted. Mégis, baráti összejöveteleken, meghitt beszélgetések alkalmával, ha megismered egy másik nő történetét, tudni fogod: nem vagy egyedül, ő is ugyanúgy tag, mint te.

Tovább
Délszláv háború dúlt Budapesten

Délszláv háború dúlt Budapesten

2010. november 3-án egy napra háborús övezetté változott a budapesti Margit utca. Mi történt itt?

Tovább
Miként leckéztet a karma?

Miként leckéztet a karma?

Vallási vagy filozófiai felfogások ide vagy oda, lássuk be, a karma létezik, működik: ha megvizsgáljuk életünk egyes történéséit, bizonyosan arra a következtetésre jutunk, vannak ok-okozati összefüggések. Amit adunk – legyen az szeretet vagy éppen negatív érzelem, tett – előbb vagy utóbb visszakapjuk valamilyen formában. A cselekedeteink, gondolataink következményekkel járnak, még ha ez nem is tudatosul bennünk mindig. Követhetjük bármely vallást, figyelnünk kell arra, mit teszünk, hogyan tesszük, hiszen ezek mind-mind visszaköszönnek nekünk. A karma hasonlóképpen működik, mint a bumeráng...

Tovább
Pál apostol üzenete

Pál apostol üzenete

A Szeretet Himnuszának mindig aktuálisnak kellene lennie. Most írójáról is megemlékezünk, hiszen a napokban, január 25-én tartottuk a Pálfordulót, azaz Pál napját. Saul, ki üldözte Jézust, ezen a napon tért meg, innentől viseli a Pál apostol nevet.

Tovább
Mandalák, a lélekgyógyító körök

Mandalák, a lélekgyógyító körök

A művészetterápiák között a mandalafestés is fontos szerepet kap ma már. Nem is csoda, hiszen a szebbnél szebb színekben pompázó, különböző mintájú körök látványa, készítése vagy akár az azokkal történő meditáció, gyógyító hatással bír a lélekre.

Tovább
Gyógyító hangrezonanciák – A tibeti hangterápia titka

Gyógyító hangrezonanciák – A tibeti hangterápia titka

Számos alternatív gyógymód áll rendelkezésünkre, hogy fizikai vagy lelki betegségeinket gyógyszer nélkül csillapíthassuk. Cikkünk most egy olyan terápiát mutat be, mely különleges, tibeti zengőtálakkal idéz elő egyfajta gyógyító hatású, meditatív állapotot.

Tovább